2015 İşyeri Hekimliği ve İşyeri Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Açıklandı

Güncelleme Tarihi:

2015 İşyeri Hekimliği ve İşyeri Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 17:57

İşyeri Hekimliği ve İşyeri Güvenliği Uzmanlığı Sınavı 2015 yılı Aralık Dönemi sonuçları açıklandı. Sınav, 5 Aralık 2015 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilmişti. Peki iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğü işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı sınavı nedir?

2015 İşyeri Hekimliği ve İşyeri Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Açıklandı

Sınav Sonuçları Açıklandı

Haberin Devamı

5 Aralık 2015 günü gerçekleştirilen İşyeri Hekimliği ve İşyeri Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’nın sonuçları 29 Aralık 2015 tarihinde ÖSYM tarafından açıklandı. İSG sınav sonuçları 2015, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilirler. Yine aynı adresten, adaylar, sınav sorularına ve sınav ile ilgili sayısal bilgilere de erişebilecekler.

İş güvenliği uzmanı; iş sağlığı ve iş güvenliği mevzularında donanımlı ve birikimli olan tüm mühendislik disiplinindeki kişilere denir. İşçilerin sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yasalar tarafından belirlenmiş olan kanunların uygulanmasında sorumlu olan kişilerdir. Peki iş güvenliği uzmanlarının yetkileri ve görevleri nelerdir?

İş Güvenliği Uzmanlarının Yetkileri Nelerdir?

İşverene yazılı olarak gönderilen iş sağlığı ve güvenliğine dair alınması gereken önlemlerden hayati tehlike arz eden işler, iş güvenliği uzmanı tarafından saptanacaktır. Belli bir süre zarfında işveren bu önlemleri uygulamazsa iş güvenliği uzmanı işyerini ve işveren kişiyi ilgili müdürlüğe bildirir. Herhangi bir işyerinde hayati tehlike olasılığı olan durumlarda işverene iş durdurma kararı verebilir. İşyerinin tüm bölüm ve departmanlarını inceler ve araştırmalar yapar, tüm personel ile görüşür, ilgili belge ve bilgileri toplar. Gerekli olduğu durumlarda işvereni haberdar ederek iş sağlığı ve iş güvenliği hususunda işyerinin düzenlemelerine uygun uygulamaları yapar. Ayrıca iş güvenliği uzmanları, çalıştıkları işyeri ile ilgili mesleki gelişmeleri sağlamak için panel, eğitim ya da seminer gibi organizasyonlara katılma yetkisi bulunur.

Haberin Devamı

İş Güvenliği Uzmanının Görevleri Nelerdir?

İşyerinde yapılan projeler ve tasarım, teçhizat ve makinelerin genel durumu, seçilmesi, kullanılacak maddeler ve bakımı, işin organizasyon, planlama ve organizasyon kısmı, işin gerektirdiği kişisel koruyucuların seçilmesi, kullanılması, korunması, test edilmesi ve bakılması, genel iş güvenliği kural ve mevzuatına uygun bir biçimde çalışma ortamı yaratılması için çeşitli tavsiyelerde bulunulması, gerekli önlemlerin alınması için işverene rapor sunulması, eğer işyerinde bir kaza olmuşsa olayın nedenlerinin araştırılması iş güvenliği uzmanının görevlerindendir.

BAKMADAN GEÇME!