2011 Türkiye rüyası

Güncelleme Tarihi:

2011 Türkiye rüyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2006 09:17

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez, gelecekte kurulacak yeni dünya düzeninde Türkiye'nin de yerini alacağını belirterek, “Türkiye ile ilgili hiçbir oyun tutmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Turhan Çömez, Trakyabirlik Salonu'nda Türk Ocakları Edirne Şubesi'nin düzenlediği, “2011 Türkiye Rüyası” konulu konferansta, Türkiye'nin geleceğini yorumlamak için Türkiye'ye içeriden ve dışarıdan bakmak gerektiğini, aynı zamanda dünyanın da Türkiye'den değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu, kendi zor coğrafyasının dışında, önünde 10 kritik yıl olduğunu ifade eden Çömez, ”Özellikle yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu yeni dünya düzeni içinde dengelerin değiştiği düzlem içerisinde Türkiye belki bulunduğu coğrafyada belirleyen bir ülke olacak. Belki de belirlenen ülke olacak. Bu iki konumda hangisini seçeceği Türkiye'nin alacağı pozisyona bağlı. Ama Türkiye ile ilgili hiçbir oyun tutmayacak. Bu topraklarda bizler Türk milleti olarak daima payidar olacağız”dedi.

Gelecek yıllarda Avrupa Birliği (AB) ile ilgili tartışmaların çok hızlanacağını, AB'nin dayatmalarının ve Türkiye'den beklentilerinin artacağını da anlatan Çömez, bu süreçte Türkiye'nin vereceği ödünlerle gücünün veya güçsüzlüğünün belirleneceğini anlattı.

Türkiye-Türkmenistan parlamentolararası dostluk grubunun kurulmasını bir türlü sağlayamadığını da dikkati çeken Çömez, Türk dünyasıyla işbirliğine girilmesinin Türk dünyası ve Türkiye'nin yararına olacağını bildirdi.

GÜLER KÖMÜRCÜ

Konferansa konuşmacı olarak katılan Akşam Gazetesi Yazarı Güler Kömürcü, Türkiye'nin şu anda son derece tehlikeli zeminde olduğunu söyledi.

Herkeste şiddetli kaygılar bulunduğunu ifade eden Kömürcü, ”Tehdit algılarımız çok fazla. Komşularımızla ilgili baskı arttıkça üzerimizdeki tehdit algıları yükseliyor. Bizler sağlıklı düşünce üretemiyoruz” dedi.

Kömürcü, Türkiye'de yaşananlar karşısında milliyetçiliğin de yükseldiğine işaret etti.

AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ ise, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüyle ilgili sıkıntılarının bulunduğunu ve bu konuda karamsarlığa gerek olmadığını kaydetti.

Türk Ocakları Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yalçın Kaya da, Türk Ocakları'nın vatanın bölünmezliği için elinden geleni dün olduğu gibi bundan sonra da yapacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Konuşmalardan sonra AK Parti Milletvekili Ayağ, Çömez'e, Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da, Kömürcü'ye mini kispet ile meyve sabunu hediye etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!