‘2000 yılında Türkiye’de buluşalım'

Güncelleme Tarihi:

‘2000 yılında Türkiye’de buluşalım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hz. İsa'nın doğmunun 2000'inci yılı nedeniyle, Türkiye'nin en önemli turizm projeleri arasında yer alan ‘2000’de Türkiye'de buluşalım' projesi start alıyor. Turizm Bakanlığı'nın bu amaçla düzenlediği tanıtım gezisi, yarın başlayacak. Geziye tüm kıtalarda yer alan değişik ülkelerden gezi ve turizmle ilgili yayın organlarında çalışan 40 gazeteci katılacak.

Turizm alanında tanınan ünlü gazetecilere yarın akşam saat 20.00'de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde ‘Hoşgeldiniz kokteyli’ verilecek. 25 Mayıs Pazartesi gününe kadar sürecek gezide, yabancı konuklara Türkiye'nin çok tanrılı dinlerin yanısıra, tek tanrılı dinlerin de dünyaya yayılmasında önemli bir merkez olduğu anlatılacak. Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan camilerin yanısıra, Hıristiyanlar ve Museviler açısından kutsal olan ibadethaneler konuklara gezdirilecek.

İstanbul'dan başlayıp, Yalova, İznik, Bursa, Balıkesir, Efes, Bergama ve İzmir'i kapsayacak 5 günlük tanıtma turunda gezilecek yerler arasında, İstanbul'daki Phokas Ortodoks Kilisesi, Etz Ahayim Sinagogu, İznik'te Ayasofya Müzesi, Bursa'da ‘Eski Yahudilik’ diye bilinen bölgedeki Geruş Sinagogu, İzmir'de St. Polıcoipe Kilisesi, Beth İsrail Sinagogu, Akropol ve Kızılavlu Kiliseleri ile Efes'teki Meryem Ana Evi yer alıyor.

Klasik müzik konserleri ile de zenginleştirilecek olan gezi, 25 Mayıs akşamı sona erecek ve konuklar 26 Mayıs günü Türkiye'den ayrılacaklar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!