200 bin euroya uzaya

Güncelleme Tarihi:

200 bin euroya uzaya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2007 10:20

2008 yılında normal havaalanından kalkacak uçakla, yolculara 4 dakika boyunca yerçekimsiz ortam sunulacak.

Haberin Devamı

AVRUPA uzay ve havacılık şirketi EADS Astrium, uzay turizmi sektörüne giriyor. Uzay uçağı adı verilen ve 2008’de tamamlanacağı belirtilen proje kapsamında 4 kişilik “Ariane” isimli bir roket inşa etmeye hazırlanılıyor.

İlk turistler 2012’de taşınacak. Uzaya gidiş-dönüş biletin fiyatı ise 200 bin euro olacak. Uzay uçağı, normal bir havaalanından kalkıp yine normal bir havaalanına inecek. Normal bir uçak görünümünde olan uzay uçağının motorlarının ise “devrim” niteliğinde olduğu belirtildi. Yeryüzünden tam 100 kilometre yüksekliğe kadar çıkabilecek olan mekikte, normal uçaklarınkinden yüzde 30 daha büyük olan 15 pencere bulunacak. 100 kilometre irtifaya ulaşan uçak yolcularına 3 ila 5 dakika boyunca yerçekimsiz ortam sunacak. “Aşırı derece güvenli, çok rahat ve ucuz” olarak nitelenen yolculuğun toplam süresi ise bir buçuk saat civarında olacak.

Haberin Devamı

Uzay istasyonunda bilgisayar arızası

ULUSLARARASI Uzay İstasyonu’nda Ruslar’ın inşa ettiği bilgisayar sisteminin dün saatler süren arızası hem NASA hem de Rus yetkililerine soğuk terler döktürdü. İstasyonda dünyadan kalkışı sırasında kuyruğuna yakın bir bölümünde yırtılma meydana gelen Atlantis uzay mekiği de bulunuyor. Bilgisayar arızasının uzay istasyonunda oksijen ve su seviyesinde önemli bir azalmaya yol açtığı belirtildi.

NASA yetkilileri bilgisayarların gece boyunca kapandığını belirterek bunun ilk defa başlarına geldiğine işaret ettiler. Kazanın halen onarımı süren Atlantis uzay mekiğinin 13 günlük görevini iki gün evvel bitirmek zorunda kalarak istasyondan ayrılma endişesi doğurduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!