20 YTL için 16 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

20 YTL için 16 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2008 14:15

ADANA'da, 50 YTL olan borcunu geciktirdiği için 70 YTL olarak ödemesini isteyen Tuncay Kartal'ı tabancayla öldürmek isterken kazayla yanındaki kardeşi 41 yaşındaki Mehmet Kartal'ı öldürmekle suçlanan 30 yaşındaki Fırat Özacar, 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

43 yaşındaki Tuncay Kartal'dan 50 YTL borç aldı. Kartal bu borcunu zamanında ödemeyen Özacar'dan 8 Ağustos 2007'de borcunu geciktirdiği için 70 YTL olarak ödemesini isteyince aralarında tartışma çıktı. Özacar, tabancayla Tuncay Kartal'ı öldürmek isterken kazayla Kartal'ın kardeşi 4 çocuk babası Mehmet Kartal'ı öldürdü. Tutuklanarak Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Özacar, bugün karar duruşmasına çıktı.Ü

Özacar son savunmasında, Mehmet Kartal'ı istemeyerek öldürdüğünü iddia ederek, “Tuncay'dan aldığım 50 YTL borcu ödemiştim. Benden 20 YTL faiz isteyince ‘Sen tefeci misin?’ diye şaka yapmak istedim. Tuncay bana küfür ederken, kardeşi Kubilay ise ateş etmeye başladı. Ben de 2 el havaya ateş ettim. Mehmet'i öldürme kastım yoktu” dedi.

Mahkeme heyeti, Özacar'ı önce ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Cinayeti ‘hafif tahrik altında’ işlediği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezasını 16 yıl 8 aya indirdi. Kavgaya karıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Tuncay ve Kubilay Kartal kardeşler ile katil zanlısının ağabeyi Hacı Özacar ise delil yetersizliğinden beraat etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!