Güncelleme Tarihi:
Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nde görevli Kardiyolog Prof. Dr. Hakkı Şimşek, "Öztemel'in gittiği yerlerde kendisine, kalp kasındaki kalınlaşmanın kanın vücuda pompalanmasına engel olduğu ve gradiyent denilen olayın 100 civarında oluşturduğu söylenerek, cerrahi yöntemin çok riskli olduğu söylenmiş. Açık ameliyat riskini göze alamamışlar. Kapalı yöntem dediğimiz alkol ablasyon yöntemini de oradaki hekimler yapamayacağını söylemişler. Bunlar çaresiz memleketlerine dönmüşler. Burada hastanemizde bir profesör arkadaşımıza başvurmuşlar. Benim bu hastalıkla ilgilendiğimi bilen arkadaş bana yönlendirdi. Ben de Ankara'da yapılmış olan anjiyolarını izlediğimde kalbin damar yapısının bu işleme uygun olmayabileceğini ve kalbin damar anatomisinin normal insanlardan farklı olduğunu fark ettim. Bu işlemi ilk başta baktığımda olamayacağını söyledim. Sonra tekrar izledim anjiyoları. Şüphelendiğim bir damarın bu işten sorumlu olabileceğini ama bunu tekrar anjiyo ile kanıtlayabileceğimi söyledim kendilerine. Anjiyoda kontras eko dediğimiz bir olayı yaptık. Gerçekten kalbin kalınlaşmış bölgesinin hiç beklemediğim bir dalı beslediğini saptadık. Sorumlu damarın o olma ihtimali normalde yok. Herkeste çıkan damardan değil de başka bir yerden çıkan bir damarın o bölgeyi beslediğini saptayınca oranın sorumlu damar olduğunu anlayınca o damara alkolablasyon dediğimiz yöntemi uyguladık. Hasta daha laboratuvardayken çok net sonuçlar aldık. Gradiyent 25'lere kadar düştü. Bugün ise 15'lere düştüğünü görüyoruz. Elektro kardiyografilerde aritmileri vardı. Tamamen geçtiğini ve bir kat bile çıkamayan hastanın bugün 4 kat yürüdüğüne şahit olduk. Sadece bir ilaç kullanması gerekir" dedi.
'6 YILDAN SONRA ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU'
Menice Öztemel'in kızı Garipşah Öztemel ise Diyarbakır'daki tüm hekimlere gittiklerini ve hastane hastane dolaştıklarını ancak kimsenin bu ameliyatı yapamadığını ifade ederek, "Ankara'da anjiyo oldu. Orada tedavi yarım kaldı. Robotla ameliyatını yapmak istediler, biz kabul etmedik. Sonra İstanbul'a gönderdiler. Ne yaptılarsa bir çare bulamadılar. Tedavisi yarıda kaldı. Sağ çıkması için yüzde 10'luk bir ihtimal vardı. Diyarbakır'a geri döndük. Başka bir hocanın önerisiyle Hakkı hocanın yanına geldik. Durumu anlattık. Sorumluluğu kendi üzerine aldı. Sorunsuz bir halde geçti, çok şükür. Annem 2 metre yürüdükten sonra nefessiz kalıyordu. Kalbi çarpıntı yapıyordu. Kalbi nedeniyle şikayetleri çoktu. Ameliyattan sonra annemin o şikayetleri şimdi yok. Çok iyi geçti ameliyatı. 6 yıldan sonra ilk defa annem eski sağlığına kavuştu. Şu anda 35 yaşlarındaki sağlığına kavuştu" diye konuştu.
'AMELİYAT TEHLİKELİ VE RİSKLİ DEDİLER YAPMADILAR'
Menice Öztemel de Ankara'da kendisine ameliyatın tehlikeli ve riskli olduğunun söylendiğini anlatarak, "Biz robotla yapılmasını kabul etmedik. Bizi İstanbul'a gönderdiler. Kalbime hortum bırakacaklarını söylediler. Ameliyat tehlikeli ve riskli dediler. Yapmadılar" ifadelerini kullandı.