20 kaset daha var

Güncelleme Tarihi:

20 kaset daha var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2002 01:43

RP davasında kitabı delil olan yazar Ergün Poyraz, Tayyip Erdoğan hakkında DGM Savcısı Yüksel'e suç duyurusunda bulunacak. Poyraz, Erdoğan ve AKP'lilerin laiklik karşıtı konuşmalarını içeren 20 yeni kaseti ek delil olarak sunacak. Bu durumda soruşturma genişleyecek.

Kapatılan RP'nin son Genel Başkanı Erbakan ile kurmayları hakkında suç duyurusunda bulunan ve kitabı bu davada delil olan yazar Ergün Poyraz, AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları ile AKP hakkında önümüzdeki hafta içinde Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'e suç duyurusu yapacak.

Poyraz, Erdoğan, AKP milletvekili ve kurucularının laik düzen karşıtı konuşmalarını içeren 20 yeni kaseti ek delil olarak sunacak. Poyraz, AKP'nin amblemini simgeleyen ampulün yandığı zaman içinde ‘şeriat’ yazdığını gösteren bir belgeyi de delil olarak sunacak. Suç duyurusunda Erdoğan'ın, RP İl Başkanı sıfatıyla Üsküdar'da 1993'te yaptığı ve ‘‘Türkiye'de laik din şeriatı var’’ dediği yeni konuşma kaseti de delil gösterilecek. Suç duyurusuna eklenecek deliler arasında, AKP Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen'in 1993'te hacda yaptığı ve ‘‘Biz bu laiklikten kurtulmalıyız. Bu düzen yıkılmıştır’’ sözlerini içeren kaset de yer alıyor.

SORUŞTURMA GENİŞLEYECEK Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in de bu yeni deliller ışığında, Erdoğan hakkında TCK'nın 146/2 maddesindeki, ‘Devletin Anayasal düzenini bozmaya teşebbüs’ suçundan idamla açtığı soruşturmayı genişleteceği ve AKP Grup Başkanı Bülent Arınç'ın yeni ortaya çıkan kasetini de incelemeye alacağı öğrenildi. Yüksel, bu suç duyurusu ve yeni deliller ışığında, Erdoğan'ın tutuklanmasını reddeden yedek hákimlik kararına önümüzdeki hafta başında itiraz edecek.

İŞTE YENİ KASETLER

Poyraz
'ın vereceği kasetlerdeki bazı konuşmalar şöyle:

RP il Başkanı sıfatıyla Tayyip Erdoğan Üsküdar-1993: Artık Türkiye'nin şeriatla idare edildiğini bilmeyen kalmadı. Türkiye'de bir şeriat var. Ama bir tarafta ‘‘Kahrolsun şeriat’’ diye bağırılıyor. Acaba ‘‘Kahrolsun’’ denilen şeriat hangi şeriat. Türkiye'de, ‘laik din şeriatı’ var. Biz putları dikmeye değil devirmeye geliyoruz.

AKP Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen Hac konuşması-1993: Bakıyorsun 70 yıl önce bir devrim başlatmış. Bu devrimle şapka için laiklik için 10 binin üzerinde insanımız katledildi. İdam edildi. Ümmet perişan edildi. Dünyanın hiçbir ülkesi yoktur ki, Anayasasında dini yazılı olmasın. Dini yazılı olmayan tek ülke biziz. Biz dinsiz bir millet haline getirilmişiz. Bizim dinimiz laiklik. Müslüman hem laik, hem müslüman olamaz. Biz bu laiklikten kurtulmalıyız.

RP Konya eski Belediye Başkanı AKP kurucusu Halil Ürün Niğde-1994: Anıtkabir'i ağlama duvarına çevirdiler. Anıtkabir'deki acaba ne hesap veriyor. Onu bilmezler de O'na şikayet ediyorlar. Laikliğin olmadığı bir yer var. Oraya gidecek ve hesap verecek.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Baş Üsküdar-1994: Sabah sabah alayı, tümeni, orduyu, askeri kaldırarak, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diye yürüyüş kararı saydırmakla, Türk'ün mutlu olmadığını görüyorum. Böyle kardeşliği gerçekleştiremeyeceksiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!