Sözleşmeli öğretmenlik branş dağılımı ve kontenjan listesi ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenlik branş dağılımı ve kontenjan listesi ne zaman açıklanacak Sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2018 19:35

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin öğretmen alımı için yayımlanması beklenen branş dağılımı ve kontenjanları için araştırmalar hafta sonunda da devam ediyor. 2019 yılı öğretmen atama ve yer değiştirme takvimi geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Peki, 20 bin sözleşmeli öğretmen branş dağılımı kontenjan listesi yayımlandı mı?

Haberin Devamı

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin ön başvurular 19-23 Kasım'da alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 3 Aralık'ta ilan edilecek, sözlü sınavlar 10-31 Aralık 2018'de yapılacak. Sonuçların ilanı 15 Ocak, tercihlerin alınması 28 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında, atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Takvimin belli olmasıyla birlikte gözler 20 bin sözleşmeli öğretmen kontenjan dağılımı ve kontenjanlarına çevrildi. Türkiye çapında Milli Eğitim Bakanlığı okullarında bulunan açık pozisyonlara yapılacak olan öğretmen alımı için hangi branşta kaç öğretmenin istihdam edileceği öğrenilebilecek.

20 bin sözleşmeli öğretmen branş bazında kontenjan dağılımının 9 Kasım Cuma günü açıklanması bekleniyordu ancak henüz bir duyuru yapılmadı. Sözleşmeli öğretmen branş dağılımı kontenjan listesi https://ilkatama.meb.gov.tr/UTGiris.aspx veya http://www.meb.gov.tr/ adresi üzerinden takip ediliyor. 

 

BAKMADAN GEÇME!