2 yıl sonra 94 kişiye Gezi davası

Güncelleme Tarihi:

2 yıl sonra 94 kişiye Gezi davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 21:43

GEZİ Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla İzmir'de gösterilere katıldıkları iddia edilen 94 kişi hakkında, 2 yıl sonra, 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

1 Haziran 2013 tarihinde, İstanbul'daki Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla sosyal medya üzerinden yapılan çağrıların ardından, İzmir'deki Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde toplanan bazı dernek, siyasi parti, sendika ve platformların üyeleri, hükümeti istifaya çağıran sloganlar eşliğinde yürüdü. İddialara göre gruptaki bazı kişiler polislere taş attı.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Polis gruba müdahale edince, kaçış sırasında kalabalıktakilerden bazıları resmi araçların camını kırıp bankalara zarar verdi. Gündoğdu Meydanı'nda toplanan gruptan ayrılan ve aralarında sanıkların da bulunduğu 2 bin kişi, Talatpaşa yolunu kapatıp, polise taş ve şişe attı. Daha sonra başka bir grubun katılımıyla sayı yaklaşık 4 bini buldu. Polisin su sıkmasına rağmen dağılmayan gruptan ayrılan birçok kişi, saat 05.00'te AK Parti Konak İlçe binasına taş attı. Polis saat 06.30'da gruba müdahale edip çoğunluğu öğrenci 94 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürüten Savcı Cevdet Aydemir, 94 sanık hakkında, olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevli memura görevini yaptırmamak için zincirleme şekilde direnme' suçlarından 2-6'şar yıl hapis istemiyle dava açtı.

DEMOKRATİK HAKKIMIZ

İzmir 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, duruşma salonunun yetersiz olması nedeniyle İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başladı. Duruşmaya tutuksuz yargılanan 94 sanık katıldı. İfade verenler, "Biz bir parti üyesi olarak oraya gitmedik. Kendi irademizle katıldık. Demokratik haklarımızı kullandık. Kimseye taş ve sopayla saldırmadık. Hiçbir kamu malına da zarar vermedik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!