2 yıl önce kaybolan karı-kocanın oğlu yakalandı

Güncelleme Tarihi:

2 yıl önce kaybolan karı-kocanın oğlu yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 17:43

BURSA’nın İznik İlçesi’nde 2 yıl önce esrarengiz şekilde ortadan kaybolan emlak zengini 82 yaşındaki Ahmet Refik Öner ve eşi 73 yaşındaki Emine Öner tüm aramalara karşın bulunamazken, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla gıyabi tutuklama kararıyla aranan oğulları 48 yaşındaki Kenan Öner yakalandı.

Kenan Öner'in, Fransa’da karıştığı cinayet nedeniyle 12 yıl Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı, cezaevinden 2000 yılında çıkarılan ‘Rahşan Affı’ olarak bilinen afla tahliye edildiği ortaya çıktı.

İznik Beyler Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde oturan 3 çocuklu Emine ve Ahmet Refik Öner çifti, esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Öner çiftinin diğer çocukları, anne- babalarının kaybolmasıyla ilgili küçük kardeşleri Kenan Öner'i sorumlu tuttu. Bunun üzerine hakkında tututklama kararı çıkarılan Kenan Öner, polisin sıkı takibi sonucu iki hafta önce İstanbul'da yakalandı.

Cinayetten sabıkası bulunan ve hakkında bazı iddialar nedeniyle soruşturma devam eden Kenan Öner'in, İznik'e getilerek, anne ve babasının 2 yıl önce esrarengiz şekilde ortadan kaybolması olayından hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

KARDEŞİNİ ANLATTI

Kenan Öner’in emekli astsubay olan ağabeyi Kamil Öner, kardeşinin 1986 yılında öğrenim için gittigi Fransa’da, Afyon doğumlu bir kişiyi öldürüp otomobili ile Türkiye’ye kaçtığını, Interpol tarafından 12 yıl kırmızı bülten arandıktan sonra 1998 yılında tutuklandığını söyledi. Cezaevinde 5 yıl kaldıktan sonra afla tahliye edilen kardeşi Kenan'ın, anne ve babasının kaybolduğu sırada yanında olduğunu söyleyen ağabey Kamil Öner, “Ben o zaman Çanakkale'de görev yapıyordum” dedi.

Emekli astsubay Kamil Öner, şunları söyledi:
“Kardeşim o tarihlerde yaşlı annem ve babamı senetlere imza attırarak 700 bin TL’den fazla borçlandırdı. Bunları işleme koydu. O günlerde yani kaybolmadan önce beni kendileriyle konuşturmadı. Sonrada ortadan kayboldular. Aynı kardeşim, 4 yıldır kayıp olan eşi Canan Öner’in Samsun’da yaşayan kayınpederi Muzaffer ve kayınbiraderi Vedat Aydın tarafından da cinayetle suçlanıyor.”

İstanbul’da 15 gün önce yakalandıktan sonra Metris Cezaevi'ne konan kardeşinin personel ve araç yetersizliği nedeniyle İznik’e getirilemediğini belirten Kamil Öner, kardeşinin bir çok bankayı dolandırıp usulsüz kredi aldığını iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!