2. veda

Güncelleme Tarihi:

2. veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 00:00

Topkapı’daki anıtmezardan 2 Ekim’de çıkarılan 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naaşı, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemenin ardından dün yeniden toprağa verildi. Semra Özal, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutu polis tören kıtasının omuzlarında önünden geçirilirken gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

ANKARA Cumhuriyet Başsav-cılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Topkapı’daki anıtmezardan 2 Ekim’de çıkarılan 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naaşı, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemenin ardından dün yeniden toprağa verildi. Anıtmezarın merdivenlerinden inip çıkmakta zorlandığı için engelli asansörüne binen Semra Özal, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutu polis tören kıtasının omuzlarında önünden geçirilirken ağladı. Özal, korumasının verdiği mendille gözyaşlarını sildi. Adli Tıp Kurumu’nda 3 gün sadece 5 kişinin girebildiği özel bir bölümde tutulan Turgut Özal’ın cenazesinden toksikolojik ve kimyasal incelemeler için örnekler alındı. Özal’ın cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından dün sabah 09.00’da ailesine teslim edildi. Mercedes marka cenaze nakil aracına konulan Turgut Özal’ın naaşı, polis eskortuyla anıtmezara getirildi. Özal’ın naaşı getirildiğinde eşi Semra Özal, oğlu Ahmet ve kızı Zeynep Özal anıtmezarda bekliyordu. Anıtmezarda İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın katıldığı dini tören 10.00’da başladı. Cumhurbaşkanı Özal dualar eşliğinde 19 yıl aradan sonra ikinci kez defnedildi. Yaklaşık 45 dakika süren dini tören, basın mensupları anıtmezarın dışında tutulduğu için görüntülenemedi.

Haberin Devamı

ÖZAL, 19 YIL SONRA YENİDEN TOPRAĞA VERİLDİ / Foto Galeri

AHMET ÖZAL VE EGEMEN BAĞIŞ TÖREN SONRASI AÇIKLAMA YAPTI / WEB TV

Mermer konulmadı

Ailenin isteği üzerine Özal’ın mezarının üstüne mermer konmadı, toprak döküldü. Toprak olan yer kır çiçekleriyle süslendi. Sac levhalarla kapatılan bölümde yapılan törene Özal ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce katıldı.

Haberin Devamı

ÖZAL YENİDEN TOPRAĞA VERİLDİ / WEB TV

Sadece kemik ve saç değil

AHMET Özal, defin töreninden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Babamın ölümünün normal yolla olmadığını biliyoruz. Açıklamaları herhalde zamanı gelince savcılık yapacaktır. 19 yıl önce yaşadıklarımızı yeniden yaşadık. Çok zor, kolay bir şey değil. Allah kimsenin başına vermesin. Aldığım bilgiler bazı toksik maddelerin yok olacağı, bazılarının kalıcı olduğu yönünde. Ben yüzde 50 ihtimal veriyorum. Ama en azından mezar açıldığı zaman iç organlarının olmasının hem bir mucize hem de çok değerli bir veri olduğu adli tıp uzmanlarınca bana söylendi. Tahmin ediyorum, olanak artmıştır. (Sizdeki saç örneğini verecek misiniz sorusu üzerine) Sadece kemik ve saç değil artık. Dokular, iç organlar, beyin ve karaciğerin de olduğu söyleniyor, gövde komple. Bunun için daha büyük bir imkan olacağı kanaatindeyim.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!