2 polis, mafyanın ‘böcek’lerini temizledi

Güncelleme Tarihi:

2 polis, mafyanın ‘böcek’lerini temizledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 00:00

Sedat Şahin’in lideri olduğu iddia edilen çeteyle ilgili iddianame hazır. İddianamede, Şahin’in odasında polis dinlemesine karşı böcek taraması yapan Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli iki polisin de adı geçiyor.

Haberin Devamı

ORGANİZE suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Sedat Şahin hakkında yürütülen soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahin’in de arasında bulunduğu 33’ü tutuklu 4’ü firari 104 kişi hakkında 1 yıl ile 606 yıl arasında değişen hapis cezası istedi. Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş’ın hazırladığı 646 sayfalık iddianameden bazı detaylar:

ŞAHİN’E 606 YIL HAPİS
Örgüt lideri olmakla suçlanan ve 40 eylemden sorumlu tutulan Sedat Şahin’in, nitelikli yağma, kumar ve rüşvet suçlarından 347 yıldan 606 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

HAPİSTEN ÇIKIP ÖRGÜT KURDU
İddianamede, 2005’ten beri tutukluyken 04 Ocak 2011’de adli kontrol tedbiri ile tahliye edilen Sedat Şahin’in etrafına topladığı yakın adamları ile birlikte yeni bir çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu belirtildi.

VİZESİZ ÜLKELERE BAKMIŞ
İddianamede ‘Şahinler’ örgütünün lideri Sedat Şahin’in firar girişimleri, sahte pasaportlarla yurtdışına kaçışları yer alıyor hatta evinde vizesiz gidilebilecek ülkelerin çıkarıldığı bir liste bulunduğu belirtiliyor.

BÖCEĞE KARŞILIK KADIN SERVİSİ
Suç tarihinde Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli emniyet müdürü Ahmet Türer ile polis memuru Hamza Albayrak da şüpheli olarak yer aldı. Türer ve Albayrak’ın Sedat Şahin’in büro olarak kullanılan işyerinde polis dinleme cihazlarına karşı elektronik böcek taraması yaparak örgüte yardım ettikleri öne sürüldü. Şahin’in adamlarından Zeki Cenikli’nin iki polisle irtibatlı olduğu, bu şahıslara yakınlığının göstergesi olarak cinsel ilişki için kadın temin etmeye çalıştığı tespit belirtildi.

Haberin Devamı

Tatlıses ziyaretiyle güç tazeledi
İddianamede Şahin’in Tatlıses ziyareti de yer alıyor: “Tahliyesinde büyük bir grubun toplanarak kendisini konvoy ile götürmeleri ve İbrahim Tatlıses’i hastanede ziyaret etmesi de medya üzerinden varlığını ve gücünü topluma hatırlatma çalışması olarak değerlendirilmiştir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!