Güncelleme Tarihi:
Demir, ÖSYM’nin Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü içerisinde yer alan merkezde, ardından İstanbul Fen Lisesi, İstanbul Anadolu Lisesi ve Haydarpaşa Anadolu Lisesi’ndeki başvuru merkezlerinde incelemede bulundu.
15 OCAK SON
YGS başvurularının 2 Ocak’ta başladığını ve 15 Ocak’ta sona ereceğini hatırlatan Demir, denetimlerle adayların başvuruları sırasında sorun yaşamamalarını sağlamayı ve merkezlerin durumunu anlamayı amaçladıklarını söyledi. Demir, “Tüm yurtta arkadaşlarımız bu hafta içerisinde 170 başvuru merkezini rastgele şekilde ziyaret ederek, işlerin yolunda gidip gitmediğini tespit edecek. Şu ana kadarki tespitlerim başvuruların gayet düzgün alındığı şeklinde” dedi. 4 Ocak itibarıyla YGS için 170 bin başvuru aldıklarını, 1 milyon 900 bin başvuru beklediklerini söyleyen Demir, adayların 15 Ocak’a kadar başvurularını tamamlamaları gerektiğini vurguladı. Ali Demir, “Para yatırmak başvuru yapmış anlamına gelmiyor. O nedenle para yatıran adayların, mutlaka başvuru merkezine giderek veya internet üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Tamamladıktan sonra da mutlaka zaman zaman bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor” diye konuştu. Adayların kontrollerini 15 Ocak’tan önce yapmalarının, olası sorunları da düzeltme imkanı sağlayacağını belirten Demir, “Tüm adayların, 15 Ocak’tan önce mutlaka sistemimize girerek bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.
YGS VE LYS’DE DİN SORUSU
Bu yıl ilk kez YGS’de 5, LYS’de ise 8 din kültürü ve ahlak bilgisi sorusunun yer
alacağına dikkati çeken Demir, bunun için örnek sorular hazırladıklarını, sınavda da
buna benzer soruların bulunacağını anlattı. Adaylara başarı dileyen Demir, sınavları hak ve adalet içerisinde yapmaya çalıştıklarını söyledi.
İSTANBUL 9 BÖLGE
İSTANBUL’daki adayların sınava girecekleri binalara atamalarında, iyileştirmeler yapmak amacıyla kenti 9 bölgeye ayırdıklarını anlatan Demir, böylece adayların, evlerine daha yakın yerlerde sınava girebileceklerini söyledi.
Öğretmenlere 278 hizmet içi eğitim kursu
MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin mesleki gelişimi için hazırladığı planlama kapsamında bu yıl öğretmenlere 278 hizmet içi kurs verecek. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2013 yılı öğretmenlerin mesleki gelişimi planı kapsamında, 2 ile 96 gün arasında değişen 278 hizmet içi kurs düzenlenecek. Kurslarla toplam 13 bin 716 kişiye hizmet içi eğitim verilecek. Kurslara arasında hızlı okuma ve hafıza teknikleri, bilgisayar, İngilizce, bilgisayar destekli çizim, network, grafik ve animasyon, FATİH Projesi teknoloji kullanımı, Kur’an-ı Kerim ve Siyer öğretim yöntemleri seminerleri yer alıyor. Eğitimlerde, FATİH Projesi kapsamında, 2 bin 148 öğretmene teknoloji kullanımı, ağ altyapısı ve branş dersleri uygulama örnekleri de olacak. Üstün yeteneklilerin eğitiminde etkinlik geliştirme semineri ile üstün yetenekli bireylerin belirlenmesi yöntem ve teknikleri seminerlerinde ise 81 ilden 2’şer öğretmen olmak üzere 162 kişiye eğitim verilecek. 600 öğretmene de İngilizce eğitiminin verileceği seminerler kapsamında, müstakil imam hatip ortaokulları ile imam hatip liselerinde Siyer ve Kur’an-ı Kerim dersine giren öğretmenlere de hizmet içi eğitim verilecek. Kuran-ı Kerim ve Siyer öğretim yöntemleri için 180’er öğretmen eğitime tabi tutulacak. Başvurular 75 gün öncesine kadar yapılabilecek. Öğretmenler almak istedikleri eğitim için ‘http://mebbis.meb.gov.tr’ adresinden başvuruda bulunabilecek. Bir personel yıl içinde en çok 5 faaliyet alanı için başvuru yapabilecek. AA
FATİH’e 1.4 milyar TL bütçe
FATİH Projesi için 2013 yılında 1.4 milyar lira ödenek ayrıldı. Projenin ihaleleri için hazırlıklar son aşamaya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Birol Ekici, FATİH Projesi kapsamında, geçen yıl 17 ildeki 52 okulda pilot uygulama yapıldığını ve 13 bin 500 tablet bilgisayar dağıtıldığını söyledi.