2 çocuk annesi fakülteyi birincilikle bitirdi

Güncelleme Tarihi:

2 çocuk annesi fakülteyi birincilikle bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2007 11:28

SAKARYA Üniversitesi öğrencisi 2 çocuk annesi, 39 yaşındaki Emsal Şen, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne birinci bitirdi.

Sakarya’da oturan Emsal Şen, diplomasını Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve Sakarya üniversitesi (SAü) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman'dan alırken mezuniyet kütüğüne plaketini çaktı.

Şen, mezuniyet sevincini eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşadı. Adapazarı Atatürk Stadyumu'ndaki 7 bin öğrencinin katıldığı mezuniyet törenine biri 17, diğeri 15 yaşında 2 çocuk sahibi olan Emsal Şen, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü 3.96 not ortalaması ile 1'inci olarak bitirmeyi başardı. Başarısında ailesi, özellikle de eşinin büyük payı olduğunu belirten Şen, “Eşime, çocuklarıma teşekkür ediyorum. Çok büyük destekleri oldu. Hem ev, hem çocuklar, hem de okul olması sebebiyle zorluk çektim. Ailemin anlayış göstermesiyle başardım. Bundan sonra yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Kız Meslek Lisesi Resim Bölümü mezunuydum. Resmi çok seviyordum. 35 yaşında sınavlara girdim, kazandım ve okulumu bitirdim” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde Adapazarı Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Elektronik Bölümü'nde Tuğrul Demirtaş birinci olurken, aynı bölümün ikincisi ise eşi Aysun Demirtaş oldu. Lisede tanışarak evlenen 1 çocuk sahibi çift, mezuniyet sevincini de birlikte yaşadı.

Gazetecilerin ilgi odağı olan Demirtaş çiftinden Tuğrul Demirtaş, “Evliyken de okunabildiğini gösterdik. 9 yaşında bir kızımız var. Elele verip zorlukları aştık. Şimdi de Endüstriyel Elektronik Bölümü'nden mezun olduk. Hayatımızda değişen bir şey olmadı. Beraber okula geldik beraber gittik. Zor olmadı” dedi. Ayrıca Yelda- Hülya Bora kardeşler ise yine Adapazarı Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri ve Programcılığı’ndan birlikte mezun oldu.

Diğer yandan 43 yaşındaki Yaşar Ayabakan, oğlu Emre Ayabakan ile birlikte Mekadronik Bölümü'nü birlikte bitirdi. Yaşar Uysal ve kızı Meryem Uysal da yine Mekadronik Bölümü'nden birlikte mezun oldu. Üniversitenin Turizm bölümünü bitiren 27 yaşındaki Handan Tekin de mezuniyet törenine 1 yaşındaki oğlu Vahap Tekin ile birlikte geldi. Genç anne kucağındaki oğlunu diploma töreni boyunca hiç bırakmazken küçük Vahap ise olup bitenlere anlamaya çalıştı.

Mezuniyet töreninde 7 bin öğrenci, Atatürk Stadyumu'nda aynı anda keplerini havaya fırlattı, ardından havai fişek gösterisi yapıldı. öğrenciler program sonunda çalan müzikle gönüllerince eğlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!