2 çocuğu ile ölümden döndü

Güncelleme Tarihi:

2 çocuğu ile ölümden döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 13:35

KIRIKKALE'de aynı aileden 3 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Kaletepe Mahallesi’nde oturan 50 yaşındaki Şerafettin Erdem ile oğlu, 12 yaşındaki Furkan Erdem ve kızı, 19 yaşındaki Yasemin Erdem sobadan sızan karbonmonoksit gazdan zehirlendi. Sabah baş dönmesi ve mide bulantısı ile uyanan Şerafettin Erdem, oğlu Furkan'ı odanın ortasında yarı baygın halde buldu. Bu arada kızı Yesemin'i de uyandıran baba Erdem, diğer odada yatan eşi Latife Erdem'i çağırdı. Eşi ve çocuklarının zehirlendiklerini gören Latife Erdem, durumu akrabalarına haber verdi, eşi ve çocuklarının hastaneye kaldırılmasını sağladı.
Şerafettin Erdem ile kızı Yasemin Erdem'e Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale ardından serum tedavisi uygulanırken, Furkan Erdem, Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Serum tedavisi uygulanan baba Erdem, akşam kömür sobasını yakarak aynı odada kızı ve oğlu ile birlikte yattıklarını, sabah bulantı ve baş dönmesi ile uyandığını, yataktan kalktığında oğlunu yarı baygın bulduğunu söyledi.

Bu arada Hacı Hidayet Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yatan Furkan'ın tedavisini yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Özyazıcı, vakanın erken fark edilmesinin büyük şans olduğunu bildirdi. Dr. Özyazıcı hastanın hastaneye geldiğinde zehirlenme bulgularının yeni oluşmaya başlamasından dolayı uygulanan tedavinin olumlu geçtiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!