2+3= Beş kaya

Güncelleme Tarihi:

2+3= Beş kaya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2009 10:56

Mersin'in Tarsus ilçesinde asgari ücretle geçimini sağlayan Bülent - Teslime Kaya çifti, altı yaşındaki ikizlerine bakmakta zorlanırken bir de üçüz sahibi olunca geçinebilmek için köylerindeki ailelerinin yanına göç etmek zorunda kaldı.

İŞTE KAYA AİLESİ

Bir petrol istasyonunda asgari ücretle çalışan Bülent Kaya ile eşi Teslime, 6 yıl önce ilk çocuklarını kucaklarına almaya hazırlanırken ikiz çocuk sahibi olmanın sevincini yaşadı.

Çift, aldıkları asgari ücretle çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, 3 ay önce de üçüz sahibi olunca ne yapacağını düşünür hale geldi.

Baba Bülent Kaya, üçüncü çocuklarını beklerken üçüz çocuk sahibi olmanın kendilerini çok şaşırttığı belirtti.

5 çocuğa nasıl bakacağını düşündüğünü söyleyen Kaya, şunları söyledi:

“Biri kız olmak üzere ikiz çocuğumun ihtiyaçlarını aldığım asgari ücretle zar zor sağlıyordum. Biri kız üç çocuğum daha olunca iyice geçim derdine düştüm. Bebeklerin bakımında zorlanıyoruz. Özellikle mama ve bebek bezine para yetiştiremiyorum.”

Maddi zorlukların her geçen gün daha da ağırlaştığını ifade eden Kaya, “geçim sıkıntısı artınca elektrik parasını dahi ödeyemez hale geldik. Elektrikler kesilince de eşimin köydeki ailesinin yanına taşınmak zorunda kaldık” dedi.

Kaya, buna karşın sıkıntılarının sonlanmadığını belirterek, ailesine uzanacak bir yardım eli beklediğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!