19 parçası daha evine dönüyor

Güncelleme Tarihi:

19 parçası daha evine dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 00:00

Haberin Devamı

NEW York Metropolitan Sanat Müzesi, firavun Tutankamon’a ait 19 parça eseri Mısır’a iade etmeyi kabul etti. Mısır haber ajansı MENA’nın önceki gün yayınladığı habere göre, 19 parça eserin iadesine ilişkin anlaşma, Kasım ayında New York Metropolitan Sanat Müzesi ile Mısır Antika Yüksek Konseyi arasında imzalandı. Metropolitan Müzesi koleksiyonuna 20. yüzyıl başında dahil olan 19 parça eser arasında, daha önce Tutankamon’un mezarını bulan İngiliz arkeolog Howard Carter elindeki 2 santimetrelik bronz heykel ve sfenks biçimli bilezik de bulunuyor. Mısır, antikaların haftaya salı günü geleceğini bildirdi.

İlk sopranolardan Çağlayan vefat etti

TÜRKİYE’nin ilk opera sanatçılarından Mesude Çağlayan, 93 yaşında, Ankara’da hayatını kaybetti. Uzun yıllar pek çok başrol üstlenen Çağlayan’a, Madam Butterfly operasındaki başarısı nedeniyle Japon hükümetince teşekkür ile “Butterfly Bebeği” armağan edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, 2009’da, Akyurt Yaşamevi’nde kalan Mesude Çağlayan’ı ziyaret ederek Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla uzun yıllar hizmet veren sanatçılar için hazırlanan altın madalyayı vermişti. Çağlayan’ın cenazesi, yarın toprağa verilecek.

Nasip İyem toprağa verildi

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ cuma günü vefat eden seramik sanatçısı Nasip İyem’in cenazesi, 30 Temmuz Cumartesi günü Bebek Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından, eşi Nuri İyem’in de yattığı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. İyem’in eserleri hâlen Evin Sanat Galerisi’nde sergileniyor.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!