19 Mayıs coşkusu

Güncelleme Tarihi:

19 Mayıs coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 00:01

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, dün tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 89’uncu yıldönümü, kentte bir başka coşkuyla kutlandı. Bandırma Vapuru’ndaki törenlerde Atatürk’ün Samsun’a çıkışı temsili olarak tiyatrocular tarafından canlandırılırken, 19 Mayıs Stadı’nda üniversite öğrencilerinin gösterileri ilgiyle izlendi. Ata’nın Cumhuriyeti emanet ettiği gençler Antalya Atatürk Stadı’nda da Türk bayraklarıyla gösteri yaptı.

Ata’nın kızını dinlediler

AYDIN Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’yi dinledi. Genç iletişimcilere "Atatürk’ü çok yanlış tanıtıyorlar" diyen Adatepe şunları anlattı: "Yediğimiz ekmekten, içtiğimiz suya kadar herşeyi Atatürk’e borçluyuz. Onun bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmalıyız."

Gençlerin bayramı

İzmir Atatürk Stadı’ndaki törenlerde Maltepe Askeri Lisesi ve Selma Yiğitalp Lisesi öğrencilerinin "Vatan ve Bayrak" isimli gösterisi izleyenlerden alkış aldı. Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri renkli ve hareketli bir program sundu. Ankara 19 Mayıs Stadyumu’ndaki törenlere Kerkük’ten gelen Türkmenler de katıldı. Türkmenlerin tören geçişini, protokol ve vatandaşlar alkışlarla izlediler. Bodrum’daki 19 Mayıs kutlamalarında ise liseli öğrenciler binbir zorluklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı’nı canlandırdı.

Aktütünlü de törene katıldı

HAKKÁRİ’nin Şemdinli İlçesi’ndeki törenlere yaklaşık 1 hafta önce saldırıya uğrayan ve 6 Mehmetçiğin şehit düştüğü 19 teröristin de öldürüldüğü Aktütün Köyü’ndeki Aktütün İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri de katıldı. Şemdinli Kaymakamı Altuğ Çağlar törende, Aktütünlü öğrencilerle sohbet etti. Kaymakam Çağlar’ın minik öğrencilere, "Burası mı güzel, Aktütün mü?’ sorusuna sınır öğrencileri bir ağızdan "Burası" yanıtını verdi. Kutlama tören geçişinden sonra son buldu.

Erciyes’e tırmandılar

DAĞCILAR, Kayseri’de Erciyes Dağı’nın 3 bin 196 metrelik zirvesinde Ulu Önder Atatürk’ü andı. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun geleneksel ’Gençlik Haftası Tırmanışı’na, ülke genelinden 21 bölgeden, 39 kulübü temsilen toplam 60 sporcu katıldı.

Türbanlı eş protokolde

BOLU’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını, AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın türbanlı eşi Güler Yılmaz ile yanındaki bir türbanlı kadın da protokol tribününden izledi. İki kadının arkasında bir binbaşının oturması dikkat çekti.

Öküzler ürktü stat karıştı

BURSA’nın İnegöl İlçesi’ndeki gösteriler sırasında Kurtuluş Savaşı dönemi, temsili olarak canlandırılmak istendi. Stada sokulan 2 öküz, yüksek sesten ürkünce stadı birbirine kattı. Öküzlerin üzerlerine geldiğini gören 3 öğrenci korkudan baygınlık geçirdi.

Akşam kutlandı

ADANA’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı havanın aşırı sıcak olması nedeniyle akşam saatlerinde 5 Ocak Stadı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, halkın bayramını kutladı. Öğrencilerin gösterilerinin yanı sıra kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dev bayrağı stadyuma 520 öğrenci taşıyabildi

ANTALYA’da bayram nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda 1300 metrekare büyüklüğünde dev Türk bayrağı açıldı. Dev bayrağı, törenlerin yapılacağı Atatürk Stadı’na 520 öğrenci taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!