19 aylık ‘utanç’ sonunda yakalandı

Güncelleme Tarihi:

19 aylık ‘utanç’ sonunda yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 00:00

Siirt’te, 4 ilköğretim öğrencisi kıza cinsel istismardan açılan davanın duruşmasına 4 gün kala, 19 aydır arananan bir numaralı sanık yakalandı.

Haberin Devamı

Siirt Emniyeti, Okul Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun, alınan bir istihbarat üzerine, ev kiraladığı Batman’da ortak operasyonla ele geçirildiğini açıkladı.

19 AY SONRA YAKALANDI / WEB TV

SİİRT’te, 2’si kızkardeş 4 ilköğretim okulu öğrencisine cinsel istismardan 35 kişi ile birlikte hakkında dava açılan ve 19 aydır aranan Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu, önceki gece Batman’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Siirt’teki ‘utanç’, geçen yıl Nisan ayında, Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi 2 kız kardeşin başlarından geçenleri rehber öğretmenlerine anlatması ile ortaya çıktı. Cinsel istismar skandalı ile ilgili 36 kişi hakkında dava açıldı. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, bir numaralı sanık olan ve olayın ortaya çıkması ile emekliye ayrılan okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu hakkında tutuklama kararı verildi. O günden beri, yaklaşık 19 aydır aranan Kuzu, önceki gece Batman ve Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonunda yakalanarak Siirt’e getirildi.

İstihbarat yakalattı

Siirt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube müdürü Gülbey Yolcu, 19 aydır firari olarak aranan Fahrettin Kuzu’nun Batman’da yakalandığını belirterek, “Yakalanması için 19 aydır çalışıyorduk. Batman’a gelip ev tuttuğunu ve yerleşmek üzere olduğu istihbaratını aldıktan sonra, Batman polisi ile eve yerleşmek üzereyken yakaladık. Siirt Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgudan sonra mahkemeye çıkarılacak” dedi. Kuzu’nun bir numaralı sanık olarak yargılandığı Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki cinsel istismar davasının, 30 Kasım günü duruşması var.

Maaşı alıp ‘yok oldu’

Emekli olduktan sonra bankadan maaşını çeken ve bir türlü yakalanmaması tepkiye neden olan Kuzu’nun duruşmadan 4 gün önce yakalanması davadaki müdahil avukatları sevindirdi. 2 Kasım’da gerçekleşen, tutuklu 10 sanığın hazır bulunduğu duruşmada, Adli Tıp Kurumu’nun kızkardeşler S.T. ve H.T. ile ilgili 70 sayfalık raporları okundu. Rapor sonuç bölümünde, ‘İstismarcı sayısının çokluğu ve istismar süresinin uzunluğu dikkate alındığında, iki kardeşin ruhsal çözüntülerinin her istismardan sonra arttığı’ belirtildi. Mahkeme, yargılamanın daha hızlı yapılabilmesi için tutuklu ve tutuksuz sanıkların dosyalarını ayırırken, dosyanın firari sanığı Fahrettin Kuzu’nun da ayrı yargılanmasına karar verdi.

Skandal nasıl ortaya çıktı

Haberin Devamı

NİSAN 2010 tarihinde ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki H.T. ve 16 yaşındaki ablası S.T., yaşadıkları cinsel istismarları rehber öğretmenlerine anlattı. Skandal üzerine 35 kişi gözaltına alındı. S.T. , H.T., G.E. ve Ş.Y.’ye cinsel istismarda bulunanlar arasında bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisi olduğu anlaşıldı. Siirt Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan 35 kişi sorgulandı, 15’i tutuklandı. H.T.’nin anlatımları sonrası aranan okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu, hakkında çıkan iddialardan sonra emekli oldu ve ortadan kayboldu. Dosyada sadece 10 sanık tutuklu olarak yargılanıyor. Sanıklar için 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!