Bugün ve cuma günü okullar tatil mi? 18 Mart okullar tatil mi, resmi tatil mi olacak? Valilikten son dakika açıklama

Güncelleme Tarihi:

Bugün ve cuma günü okullar tatil mi 18 Mart okullar tatil mi, resmi tatil mi olacak Valilikten son dakika açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2022 08:56

Okullar tatil mi? sorusu veli ve öğrencilerin odaklandığı konuların başında geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün cuma günü için yeni kar uyarısında bulunması ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısı ile okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Öte yandan bir ilde kar yağışı nedeniyle 17 Mart Perşembe günü eğitim öğretime ara verildi. Peki, yarın ve cuma günü okullar tatil mi? İşte, okullarda kar tatili ve resmi tatil hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

18 Mart resmi tatil mi, okullar tatil mi olacak sorusu, merak edilen konular arasında yer aldı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında gösteriler gerçekleşecek. Mevzuata göre 18 Mart resmi tatil günleri arasında yer almıyor. Dolayısı ile perşembe günü okullar eğitime devam edecek, kamu kurum ve kuruluşları da standart çalışma saatlerinde mesaiye tabi olacak. Öte yandan Rize'de kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.

PERŞEMBE GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Rize merkez ve ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.

Rize'nin merkez ve ilçelerinde devam etmekte olan kar yağışı şiddetini sürdürüyor. Meteorolojinin Karadeniz Bölgesi'nde yapmış olduğu kuvvetli kar yağışı uyarısının ardından Rize Valiliği açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm okullarda (ilk, orta, lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmi ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında 17 Mart 2022 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

18 MART TATİL Mİ?

Tatil planlarına yön verecek olan pek çok kişi 18 Mart'ın tatil olup olmadığına odaklandı. Ancak 18 Mart'ta tatil olmayacak.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ DE AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat'ta açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün gelen talepler üzerine Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü olan 18 Mart'ta açılacağını duyurdu. Erdoğan şu ifadelerde bulundu;

"Artık inşasında sona geldiğimiz 1915 Çanakkale Köprüsü ile bu projenin hem en zor hem en prestijli bölümlerinden birini daha tamamlamış oluyoruz. Köprümüz 18 Mart'a ithafen 318 metre olarak belirlenen yüksekliği ve Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne işaret eden 2023 metre uzunluğuyla anlamlı mesajlara da sahiptir."

 

BAKMADAN GEÇME!