18 can alan yurdun doğru bir tarafı yok

Güncelleme Tarihi:

18 can alan yurdun doğru bir tarafı yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 00:00

Konya’da 18 cana mal olan Kuran kursu yurduyla ilgi olarak Konya Valiliği’nin oluşturduğu komisyon, raporunu hazırladı. Raporda patlamayla çöken binadaki LPG sisteminin hiçbir yerinin standartlara uymadığı belirtildi. 1993’te inşa edilen yurt binasında Kuran kursu için izin alınmadığına, patlamadan sonra İngilizce kursu için valiliğe dilekçe verildiğine dikkat çekildi.

Konya’nın Taşkent İlçesi Balcılar Beldesi’nde, 1 öğretmen ve 17 öğrencinin öldüğü Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu’ndaki patlamayla ilgili olarak Konya Valiliği tarafından oluşturulan inceleme komisyonu, raporunu Vali Osman Aydın’a sundu. Raporda, herhangi bir kurs için izin alınmadığı, binada Kuran kursu verildiğine ilişkin herhangi bir belgeye rastlanmadığı, patlamadan sonra İngilizce kursu açma dilekçesi verildiği yer aldı. Patlamayla çöken binadaki LPG sisteminin standartlara uygun olmadığının saptandığı belirtilen raporda şöyle denildi:

"Çöken yurt binası 1993 yılında inşa edilmiş olup, 2000 yılında Boğaziçi Özel Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu olarak ruhsat alındığı anlaşılmıştır. Mutfakta kullanılan gaz sistemi, yaklaşık 2 yıl önce Konya’daki bir firmaya yaptırılmıştır. Dernek yetkilileri ayrıca, gaz sisteminin teknik kontrolünü yaptırmamıştır. Valilikçe görevlendirilen teknik elemanlarca hazırlanan raporlarla, binanın yıkılmasına gaz sızıntısı sonucunda binanın içine gaz dolması ve bunun da bir kıvılcımla patlaması sonucu oluşan basınçla olduğu tespiti yapılmıştır. Gaz sisteminin kurulmasında standardına uyulmadığı anlaşılmıştır. Patlama ile ilgili adli işlemler devam etmekte, 2 dernek yöneticisi ve yurt müdürü tutuklu olup ayrıca, gaz firması hakkında Hadim Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur."

Raporda olayda yaralanan 6 öğrencinin tedavisinin ise hálá sürdüğü belirtildi. Olayla ilgili olarak Boğaziçi Öğrenci Yurdu Müdürü Hüseyin Çömlek, Müdür Yardımcısı Mehmet Semerci ve Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Mehmet Göktaş tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!