16 saatlik saltanat

Güncelleme Tarihi:

16 saatlik saltanat
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2002 01:57

Banka soyguncuları, Nişantaşı'ndan 3 milyar liralık kıyafet aldıktan sonra Boğaz'da balık-rakı keyfi yapmışlar.

İstanbul'da Akbank Yıldızposta Şubesi'ni soyanlar, Sirkeci-Bükreş seferini yapan ‘Bosfor Ekspresi' ile kaçarken, Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'ne bağlı Alpullu Beldesi tren istasyonunda yakalandılar. Üzerlerinde bankadan aldıkları paranın 37 milyar 410 milyon 250 bin lirası ve 19 bin 405 doları ile 2 tabanca, 32 mermiyle ele geçen Hikmet Doramacı ve Murat Bayram'ın, soygundan sonra Nişantaşı'nda elbise ve saat aldıkları, ardından Bebek'te balık yiyip, rakı içtikleri ortaya çıktı. İki kafadar, soygundan yaklaşık 16 saat sonra yakayı ele verdi.

3 MİLYARA ELBİSE ALDILAR

Gayrettepe'deki Akbank Yıldızposta Şubesi'ne önceki gün saat 11.30'da girerek 5.5 dakikada silah tehdidiyle soyan 46 yaşındaki Murat Bayram ve 32 yaşındaki Hikmet Doramacı, eylemde kullandıkları 35 T 5387 plakalı taksiyi Zincirlikuyu'daki otoparka bırakıp yaya olarak çıktılar. Bir taksi ile Nişantaşı'na giden soyguncular, Sisley Mağazası'ndan 3 milyar 200 milyon lira ödeyerek birer takım elbise, gömlek aldılar. Kendilerine bir başka mağazadan 300'er milyon liraya iki kol saati de alan Bayram ve Doramacı, daha sonra başka bir taksi ile Bebek'e geçtiler. Boğaz'a karşı bir lokantada balık yiyip, rakı içen Doramacı ve Bayram, 450 milyon lira hesap ödediler. Polis İstanbul'un her yerinde ararken, Doramacı ve Bayram, Sirkeci Garı'ndan bilet alıp, hareket ettiler.

BULGARİSTAN’A GEÇECEKLERDİ

Alpullu Tren İstasyonu'nda yakalanan soguncuların bankadan aldıkları paraların bir bölümünü bantlarla vücutlarının karın, kasık ve kalça bölgelerine sararak gizledikleri ortaya çıktı. Doramacı ve Bayram, pasaportları olmadığı için trenin vagonlarına gizlenerek Bulgaristan'a geçmeyi düşündüklerini söylediler.

Trende ateş edince yakalandılar

Saat 22.00'de Bükreş'e gitmek üzere hareket eden 81632 sefer sayılı 'Bosfor Ekspresi'ne binen Murat Bayram ve Hikmet Doramacı, yol boyunca yanlarına aldıkları biraları içtiler. Tren Çorlu yakınlarına geldiğinde alkolün de etkisi ile soygunculardan biri, aynı kompartımanda bulunan yabancı uyruklu yolcuların şaşkın bakışları arasında pencereden silahı çıkararak havaya ateş etti ve ‘Bingo’’diye bağırdı. Yolculardan biri, cep telefonu ile vagondan ateş edildiğini polise ihbar etti. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı timleri Babaeski İlçesi Alpullu Beldesi istasyonunda duran trende pasaport kontroluna başladı. Üzerlerinde pasaport bulunmayan 2 yolcudan şüphelenen güvenlik güçleri çantayı arayınca 2 tabanca ve paraları buldu.

TAM BİR SUÇ MAKİNESİ

Soyguncu annesini öldürmüş

İZMİR'de planladıkları soygunu gerçekleştirmek için İstanbul'a gelen Murat Bayram ile Hikmet Doramacı, Yıldız Posta Caddesi Üzerindeki Akbank Şubesi'ni önünden geçerken şans eseri seçtiklerini ifade ettiler. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan iki soyguncu, ‘‘Ellerimizde silahlarla içeri girdik ancak çok kalabalık olduğu için tabancaları belimize sokarak dışarı çıktık. Yaklaşık 1 saat şubenin boşalmasını bekledik. Daha sonra tekrar girerek soygunu gerçekleştirdik’’dediler.

Soygunculardan Murat Bayram'ın tam bir suç makinesi olduğu ortaya çıktı. Bayram'ın, 1973 yılında Almanya'da annesini öldürdüğü ve dört ayrı banka soygunu gerçekleştirdiği belirlendi. Türkiye'ye döndükten sonra İzmir Hatay'da kuyumcu soygunu yapan Bayram'ın toplam 22 yıl cezaevinde yattığı, 1 yıl önce şartlı salıverme yasasından faydalanarak serbest kaldığı öğrenildi.

Diğer soyguncu Hikmet Doramacı'nın ise İzmir'de kumarda taksisini kaybedince bir süre Almanya'da yakınlarının yanında kaldığı belirlendi. Olay sırasında banka dışında bekleyen 3'üncü kişinin, soyguncuların İzmir'den tanıdıkları Kenan Kanal olduğu ortaya çıktı. Polis, 2 milyar lira alarak gruptan ayrılan Kanal'ın peşine düştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!