16 milyon öğrenci karne alıyor

Güncelleme Tarihi:

16 milyon öğrenci karne alıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2002 01:59

İlköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarındaki yaklaşık 16 milyon öğrenci, bugün karne alıyor.

10 Eylül 2001 tarihinde başlayan 2001-2002 eğitim-öğretim yılı maratonu, bugün sona eriyor. Öğrenciler ve öğretmenler, eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu, 3 ay boyunca dinlenerek atmaya çalışacaklar.

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, okulların tatile girmesi dolayısıyla öğrencilere karne dağıtacak.

2002-2003 öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. İlk yarıyıl 31 Ocak 2003 tarihinde sona erecek. Öğrenciler 3-14 Şubat 2003 tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacaklar. 2002-2003 öğretim yılının ikinci dönemi 17 Şubat 2003‘de başlayıp, 13 Haziran 2003 tarihinde sona erecek.

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, öğrencilerin başarılı olamadıkları derslerin bulunabileceğini, ancak bu başarısızlığın sadece öğrenci boyutuyla değil, öğretmen, aileler ve Bakanlık boyutuyla da sorgulanması gerektiğini ifade etti. Bostancıoğlu, 2001-2002 öğretim yılının sona ermesi nedeniyle yayınladığı mesajda, karne dönemlerinin evlerde küskünlüklerin, mutsuzlukların değil, mutlulukların yaşandığı dönemler olması gerektiğini bildirdi.

Bostancıoğlu,
ailelerden çocuklarının karnelerinde kırık notları var diye cezalandırma yöntemine gitmemelerini isteyerek, ‘Hiçbir karne çocuklarımızdan değerli değildir’ dedi.

‘Polis amca karnem kötü’ hattı

Erzurum’da, karnesi kötü olan ve ailesinden çekinen öğrenciler, polisi arayarak yardım istemeleri halinde evlerine teslim edilecek ve kendilerine kötü muamele yapılması önlenecek.

Erzurum Emniyet Müdürü Özdemir Gürsu, karne nedeniyle ortaya çıkabilecek sıkıntıları çözmek için Alo 174 hattı ile 24 saat hizmet vereceklerini söyledi. Üzücü olayların yaşanmaması amacıyla karnesi kötü olan öğrencileri ailelerine kendilerinin teslim edeceklerini kaydeden Gürsu, ‘Polis memurları evlerine teslim ettiği öğrencinin anne ve babası ile görüşecek. Karnenin kötü olmasının kızılması gereken bir durum olmadığını, öğrencinin çalışarak bunu telafi edebileceğini anlatacaklar’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!