Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2008 17:51
ANTALYA'da annesiyle birlikte yaşayan 23 yaşındaki Zehra Pınar Günay, duş almak için girdiği banyoda elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi.
Genç kızın ölümüne, çatıda bulunan günısının rezistansının patlaması sonucu oluşan elektrik kaçağının neden olduğu belirlendi. Antalya Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Dolanay, “tesisata 15 YTL'lik şalter takılmış olsaydı genç kız ölmezdi” dedi.
Olay dün saat 19.00 sıralarında Altındağ Mahallesi 149 Sokak'daki Saray Apartmanı'nın 6'ncı katındaki dairede meydana geldi. Annesi Nermin Tekin ile birlikte yaşayan ve 5 yıldızlı otellerde animatörlük yapan Zehra Pınar Günay, dün akşam saatlerinde eve gelerek duş almak için banyoya girdi. Banyo öncesinde annesini ve erkek arkadaşını arayan Günay, her ikisine de, “Şimdi duşa giriyorum, çıkınca arayacağım” dedi.
Annesi uzun süre kendisini aramayan kızının cep telefonunu ve ev telefonunu aradı. Ancak çağrılardan hiç bir yanıt alamayan Nermin Tekin, iş yerinden çıkarak eve geldi. Banyonun ışığının yandığını gören anne Tekin, hemen içeri girdi. Kapısı kilitli olmayan banyoya giren anne kızının yerde haraketsiz ve çırılçıplak yattığını, suyun da aktığını gördü. Kızının bayıldığını düşünen anne Tekin, kızını bir türlü uyandıramayınca hemen eve ambulans çağırdı. 112 Acil Servis ekipleri eve geldiğinde genç kızın çoktan öldüğünü belirledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Cumhuriyet Savcılığı da genç kızın şüpheli ölümünün araştırılmasını istedi. Zehra Pınar Günay'ın otopsisinde elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.
Polis yaptığı incelemede, çatıda bulunan günısı (su ısıtmada kullanılan güneş enerjisi sistemi) rezistansının patladığını ve şalter olmadığı için elektrik kaçağı oluşturduğunu, genç kızın akıma kapılarak öldüğünü belirledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
15 YTL'LİK ŞALTER OLSA ÖLMEZDİ
Antalya Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Dolanay, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Yine Antalya'da yaşanan köpük faciasında da 3 kişi hayatını kaybetmişti. Eğer orada bir şalter olsaydı o facia olmayacaktı. Hayat kurtaran, ‘şalter’ denilen, konutta kaçak akım rölesi olsaydı elektrik devre dışı kalırdı ve ölüm olayı olmazdı. Eski binaların tesisatlarının belli sürelerde bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesi lazım. Bu şalter 15 YTL. Yani bu kızımız 15 YTL'lik bir cihaz olmadığı için öldü. Rezistans patladığında bu 15 YTL'lik şalter olsaydı, elektrik akımı kesilirdi ve bu facia yaşanmazdı. Elektrik güvenliği tükecininin insiyatifine bırakılmamalı.”