15 ton pamuk kullanılamaz hale geldi

Güncelleme Tarihi:

15 ton pamuk kullanılamaz hale geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2010 14:41

ŞANLIURFA’da, Organize Sanayi Bölgesi’ne giden pamuk yüklü kamyonun kasasında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Karayolunun ulaşıma kapatılmasının ardından itfaiye tarafından söndürülen yangında yaklaşık 15 ton pamuk kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

34 yaşındaki Abit Mol, öğle saatlerinde merkeze bağlı Çamlıdere Köyü’nden aldığı 15 ton pamuğu, kamyonu ile Organize Sanayi Bölgesi’ne getirmek üzere yola çıktı. Bir süre sonra Şanlıurfa yönüne gelen sürücüler, aynı yönde seyreden ve kasasından duman yükselen kamyonun sürücüsü Mol’u uyardı. Sürücülerin uyarısı ile kamyon kasasında bulunan pamuğun yandığını gören Abit Mol, telefonla itfaiyeyi arayarak yardım istedi. İhbarın ardından itfaiye ekipleri harekete geçerken, jandarmalar da yangının büyüme ihtimaline karşı Şanlıurfa- Mardin karayolunu tek yönlü olarak ulaşıma kapattı.

Kısa süre içerisinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri, balyalanmış pamuk yüklü kamyona müdahale etti. Pamukların söndürülmesine rağmen yeniden tutuşma ihtimali üzerine, balyalar kamyon kasasından aşağı indirilerek üzerine tazyikli su sıkıldı. Yolun pamuk tarlasına döndüğü olayda, itfaiye ekipleri yaklaşık yarım saat soğutma çalışması yaptı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yola indirilen pamuklar, kepçe yardımı ile yeniden kamyona yüklendi.
Yaklaşık bir saat trafiğe kapanan karayolu yangının tamamen söndürülmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!