14 yaşındaki kızla ilişkiye 8 yıl 4 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

14 yaşındaki kızla ilişkiye 8 yıl 4 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2009 12:40

SAKARYA’nın Ferizli İlçesi’nde 2008 yılında 14 yaşında olan E.E. ile resmi nikah yapmadan evlenen 24 yaşındaki Birol A., ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan yargılandığı mahkemece 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

1 Ekim 2008 tarihinde, o zaman 14 yaşında olan E.E., Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi’nde bir kız bebek dünyaya getirdi. E.E.'nin yaşının küçük olması nedeniyle hastane yönetimi durumu polise bildirince adli işlem yapıldı. İfade veren küçük kız, Birol A. ile kaçtıktan sonra resmi nikah yapmadan evlendiklerini söyledi. Bunun üzerine Birol A. ile anne ve babası hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.


Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dün karara bağlandı. Duruşmaya katılan Birol A.’nın annesi Leyla A., “Geçen yıl Nisan ayının başlarında oğlum Birol, E.E. ile eve geldi. Kızın rızasıyla kaçtığını söyledi. Ben de kıza sordum. O da rızasıyla geldiğini söyledi. E.E.’nin 15 yaşından küçük olduğunu bilmiyorduk. Eve geldikten sonra yaşının küçük olduğu anlaşıldı, resmi nikah yapamadık” dedi.

Haberin Devamı

Duruşmada ifade veren E.E. ise kimseden şikayetçi olmadığını söyledi. Kendi rızasıyla kaçıp ilişkiye girdiğini belirten E.E., “Severek karı- koca olduk. Onunla Mart ayında bir arkadaşım vasıtasıyla tanışmıştık. İyi insan olduğunu anlayınca evlenmeye karar verdim. Birlikte yaşamaya başladık. Hamile kaldım. İlayda adlı kızım dünyaya geldi. Şikayetçi değilim. Görüldüğü gibi duruşmaya da bebeğimle geldim” dedi.

Bu ifadelere rağmen mahkeme Birol A.’yı ‘15 yaşından küçük kıza cinsel istismar’ suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. ‘Cinsel istismar’ eyleminin birden fazla olması nedeniyle de cezayı dörtte bir oranında artırarak 10 yıla çıkartan mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki iyi halini de dikkate alarak cezayı son olarak 8 yıl 4 ay hapise indirdi.


Karar, Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinlesecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!