14 tutuklama 2 koruma

Güncelleme Tarihi:

14 tutuklama 2 koruma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 01:24

DİYARBAKIR'da Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde, 9 Haziran'da, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesinden sonra çıkan olaylarda 3 HDP'linin daha yaşamını yitirmesi ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişi, adliyeye gönderildi. Nöbetçi savcılıkta ifadeleri alınan
22 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, 18 kişi ise tutuklama talebi ile nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi. Şüphelilerin dosyalarını inceleyen ve ifadelerini alan Sulh Ceza Hâkimi,
14 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Gözaltında bulunan şüphelilerden 3'ü adli kontrol kararı ile 1'i ise hâkimlikçe serbest bırakıldı. Tutuklanan 14 kişiden 1'inin 18 yaşından küçük olduğu öğrenildi.

14 tutuklama 2 koruma

2 koruma

SİYASETE girdiği 2007’den bu yana Emniyet'ten koruma amaçlı polis istemeyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, mitingine bomba konulması ve Diyarbakır'daki olaylardan sonra 2 koruma polisi verildi. Polisler Demirtaş'ı bir an yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı


Hizbullah’a çağrı yaparız


HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, “HDP, PKK'ya silah bırakma çağrısı yapacaksa, bizde Hüda Par olarak Hizbullah'a bu çağrıyı yaparız. Ama sizin elinizde silah olacak, Müslümanları kurbanlık koyun gibi göreceksiniz ondan sonra diyeceksiniz ki kendinizi savunmayın. O dönem geçti” dedi. (AA)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!