14 milyon öğrenci okula merhaba dedi

Güncelleme Tarihi:

14 milyon öğrenci okula merhaba dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2006 00:00

2006-2007 eğitim-öğretim yılı, birçok soruna ve eksikliğe rağmen, yurt genelinde umutlu ve neşeli açıldı. Başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerde alınan önlemler nedeniyle trafik sorunu fazla yaşanmadı. İlk ve ortaöğretimde yaklaşık 14 milyon öğrenci ve 595 bin öğretmen dersbaşı yaptı.

Bildiği okulu söylesin

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2006-2007 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Antalya’da düzenlenen törene Başbakan Tayyip Erdoğan’la birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Sezer’in yeni eğitim yılı mesajında dini amaç güden okul ve kursların varlığına dikkat çekmesi Çelik’in tepkisine yol açtı. NTV’nin haberine göre Çelik, "Cumhurbaşkanı’nın bildiği hukuka ve cumhuriyetin ilkelerine aykırı eğitim veren okul varsa bunu bana intikal ettirsin" dedi. Çelik, Cumhurbaşkanının elinde Devlet Denetleme Kurulu’nun bulunduğunu da söyledi. Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Çelik, Türkiye’nin rotasının Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çizildiğini, 600 bin öğretmen ve üniversite çalışanlarıyla birlikte 1 milyona yakın eğitimciyle güçlü bir mürettebata sahip olunduğunu vurguladı.

Nesil yatarak yetişmez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da 2006- 2007 Eğitim Öğretim Yılı’nın açılışında yaptığı konuşmasında, "Biz öyle bir medeniyetin mensubuyuz ki, bizde dikkat edin ilk emir; Oku" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan, "Bizim elimize verdikleri alfabenin başında ’okuma’ yazıyordu. Tabii okuma kitabı diye elimize sıkıştırıyorlardı. Ama alıyorduk, açıyorduk içini, ’yat yat uyu’, ’uyu, uyu, yat’ diyorlardı. Yatarak, uyuyarak bir nesil yetişmez" diye konuştu.

İlk gün ilk bıçak
/images/100/0x0/55eb6b9bf018fbb8f8bff2d9


KONYA’da lise birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki S.S., arkadaşlarını görmeye gittiği başka bir lisenin önünde bıçaklandı. Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi S.S., okuldan çıktıktan sonra Selçuklu Lisesi’ndeki arkadaşlarını ziyarete gitti. S.S. okul önünde, 17 yaşındaki M.S. ve yanında bulunan iki arkadaşıyla tartışmaya başladı ve belindeki bıçağı çeken M.S., S.S.’yi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. S.S. olay yerine çağırılan ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bomba kurbanı 3 kardeşe karanfil

DİYARBAKIR’da Koşuyolu Parkı yakınlarında 12 Eylül’de meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden ve Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 3 kardeşin sıralarına arkadaşları karanfil bıraktı. 2 C sınıfında eğitim gören Mizgin Demir ve Zilan Demir ile aynı okulun 4-C sınıfında eğitim gören Evin Demir’in oturduğu sıralara karanfilleri bırakan arkadaşları, "Acımız çok büyük. Oysa bugün hepimiz burda olabilirdik" dediler.

İstanbul’da 2.3 milyon öğrenci okula başladı
/images/100/0x0/55eb6b9bf018fbb8f8bff2db


İSTANBUL 2006-2007 eğitim-öğretim yılına, 2 milyon 300 bine yaklaşan öğrenci ile sorunsuz başladı. Vali Muammer Güler, trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gereken önlemlerin alındığını hatırlattı.

Güler, "Çocuklarımız trafikle birlikte eğitimin, hayatın içindeler. Bugün her türlü öncelik, geçiş üstünlüğü dahil hepsi sevgili öğrencilerimizin" dedi. Güler, bu yıl 20 okulun yıkılacağını, yıkılan okulların yerine depreme dayanıklı okulların inşa edileceğini, Dünya Bankası kredisiyle 600’e yakın okulun da güçlendirileceğini kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle, sabah 06.00’da Afet Koordinasyon Merkezi’ne gitti. Trafik sorununun çözülmesi için önemli uygulamalara imza attıklarının belirten Topbaş, İstanbullulara da gösterdikleri duyarlılık nedeni ile teşekkür etti. Topbaş, bu yıl 120 okula kapalı spor salonu yaptıklarını, 770 okula da uygulamalı sınıf hazırladıklarını hatırlatarak "Her okul bir kampus gibi olmalı" dedi.

Kıyafet perişanlığına bin an önce son verin

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törende kimi spor ayakkabıyla, kimi kravatsız gelen öğrencilerinin giysilerini beğenmedi. Özer, törenden sonra topladığı yardımcılarına "Bu kılık, kıyafet kargaşasına, perişanlığına son verilecek. Hiçbir şeyi başaramazsam, bunu başaracağım. Okul müdürlerini yarın topluyorsunuz. Devletin yönetmeliğini kendilerine hatırlatıyorsunuz. Koltuğu kıymetli olan, koltuğunda otursun" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!