14 aylık Sıla, 6 ayrı hastane dolaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

14 aylık Sıla, 6 ayrı hastane dolaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 13:55

İSTANBUL Halkalı'da üzerine sıcak su dökülmesi sonucu yanan 14 aylık Sıla Temur, 6 ayrı hastaneye götürülürken yanık ünitesi, yoğun bakımda yer yok gerekçeleri ile kabul edilmedi. Sıla bebek sonunda özel hastanede yoğun bakıma alındı.

Haberin Devamı

İddiaya göre, dün saat 21.00 sıralarında annesinin masa üzerinde unuttuğu çaydanlığı devirerek üzerine kaynar su döken 14 aylık Sıla Temur'u annesi Habibe Temur ve babası Erhan Temur evlerinin yakınındaki Özel İstanbul Hospital'e götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan Sıla Temur'un yanık ünitesi olan hastaneye sevk edilmesi gerekince ailesi hastaneleri araştırmaya başladı. Sıla Temur yaralı halde Bakırköy Yenimahalle Doğumevi, Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni götürüldü. Ailesinin bildiği bütün hastaneleri dolaştırılan küçük Sıla'ya son olarak İstanbul Üniversitesi Hastanesi'nde müdahele edildi. Ancak, yetkililer burada yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için küçük çocuğun başka hastaneye götürülmesi gerektiğini belirtti. Askerden 2 ay önce dönen ve 2 aylık sigortası bulunan baba Temur ile hastane yetkilileri Sıla'ya yoğun bakım ünitesi boş olan bir hastane aramaya başladı.Yapılan görüşmeler sonucunda Özel TEM Hospital'de boş yer olduğu belirtildi.

AMBULANS BULUNAMADI  

Küçük Sıla için bütün sıkıntıların bittiği anda bu sefer de nakil için ambulans bulunamadı. Özel ambulansa verecek parası olmayan aile 112'yi arayarak ambulans istedi. Doktorların da araya girmesiyle 112'den saatler sonra ambulans gelerek küçük Sıla’yı TEM Hospital’e nakletti. Kızına bakacak bir hastane bulduğu için sevinen baba bu kez de maddi engellerle karşılaştı. Baba Erhan Temur hastane yetkililerinin 5 günlük yoğun bakım ünitesinde kalma bedeli olarak kendisinden 8 bin 500 YTL istendiğini öne sürdü. Baba Temur, şöyle dedi:  

“Üzerimden 3 bin YTL çıktı. Hastane yetkililerine paranın kalan kısmını ertesi gün getirebileceğimi belirttim. Ancak, hastane yetkilileri paranın tamamı olmadan çocuğu hastaneye kabul edemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine arkadaş ve komşularından yardım isteyen çaresiz baba, “Özel hastanenin bizden istemiş olduğu parayı hemen denk getiremedik. Sedece 1 gün müsaade istedik. Fakat bize ya para ya da gelemezsiniz şeklinde yanıt verdiler. Bu parayı komşulardan topladık. Toplayamasaydık eğer çocuğum ortada kalabilirdi” dedi. 

Paranın ödemesinin ardından hastaneye yatırılan küçük Sıla’nın durumunun iyi olduğu belirtildi.

     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!