Güncelleme Tarihi:
Değişik topluluklarla, nitelikli ve ünlü dünya sanatçılarıyla üst düzey klasik müziğin adresi ve aynı zamanda dinleyicileri onların en büyük destekçileri.
2009 İlkbahar döneminde konserlere katılacak yorumcular dünyanın değişik coğrafyalarından çıkıp geliyor. Ayrı kültürlerden yetişmiş ama tek bir dil konuşan, klasik müzikle seslenen sanatçılar! Belgrad, Amsterdam, Roma, Viyana, Eskişehir, Guayaquil, İstanbul, Viyana, Zürih, Mexico City, Tiflis, Atina, Philadelphia, Lefkoşa, New York gibi kentlerden gelenler tarihin dört bir döneminden değişik ortamlar için yazılmış yapıtları seslendirecekler.
Bu dönem de ilkelerimizden birisi olan dünyaca ünlenmiş Türk sanatçılarını yabancı topluluklarla kaynaştırmayı; ayrıca Türk bestecilerinin yapıtlarını yabancı sanatçılara yorumlatmayı sürdürüyoruz.
Tiflis Orkestrası, Novi Sad (Sırbistan) Oda Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası gibi büyük topluluklarla, dünyanın en ünlü kuvartetlerinden Amati Kuvartet fagotçumuz Artan Hürsever’in katılımıyla konuğumuz olacak. İtalyan piyanist Marisa Tanzini Mozart’ın K.415 konçertosunu; Hollandalı kemancı Carla Leurs, Vivaldi’nin Dört Mevsimi’ni, kemancımız Pelin Halkacı Mozart’ın 5.Keman Konçertosu’nu çalacaklar. Ekvatorlu keman-gitar ikilisi bizi And Dağlarına götürecek. Ünlü piyano ikilimiz Ferhan-Ferzan Önder, klasikten caz müziğine yolculukta tüm dünyanın gözdesi Burhan Öcal’ın perküsyonuyla coşacaklar. Cihat Aşkın, bu kez Kıbrıslı piyanistimiz Rüya Taner ile birlikte başyapıtlar sunuyor. Piyanist Toros Can bizleri yeni çağın seslerinde soluksuz bırakacak. Fahrettin Kerimov, Ender Sakpınar ve Cem Mansur da bu dönemin ağırlıklı maestroları. Geçen yıl flamenko dansları, eski çalgıları, öyküleri ve şarkılarıyla hayran kalınan Eclipse gurubu endülüsten derlediği rengarenk bir bahar programıyla yine Boğaziçi'nin konuğu oluyor.
 Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de klasik müziğin üstün duygularını tatmak bir ayrıcalık haline geldi. Konserler yalnız Boğaziçi öğrencilerine, öğretim üyelerine ve mezunumuza değil, kentin her yerinden gelen dinleyiciye açık. Bu nedenle her konser için kentteki dinleyicileri getirip götüren ve 18.30’da Beşiktaş vapur iskelesinden kalkan taşıtlar var artık. Konserler Boğaziçililerin olduğu kadar bütün bir İstanbul’un hizmetinde.
Â
 Konserler; saat 19.30'da başlamaktadır.
Gecelik Bilet İçin Rezervasyon: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED)
KOMBİNE BİLET:40.00 TL- 180.00 TL GECELİK BİLET:5.00 TL- 20.00TL 7 Ekim- Boğaziçi'nde bir efsane Alfred Brendal (piyano)  14 Ekim- Mozart'ın masalsı flüt kuvartetleri Franz Wagnermeyer (pikola trampet) ve Robert Kovacs ( org.)  4 Kasım ''Cennetin sesi'' Radu Marian (erkek soprano) ile Trio Baroque  11 Kasım Aşk şarkıları, Aşk dansları La Cetra d'Orfeo Topluluğu   18 Kasım Yedi çalgidan bir orkestra Ensemble A(i)rco  2 Aralık Ceren Necipoğlu'nu Anıyoruz Şirin Pancaroğlu (arp) ve Isabelle Perrin (arp)  9 Aralık- Handel'in Roma Macerası Emme Kirkby (şan) ve London Baroque Topluluğu
Â
16 Aralık- Brahms'ın Tılsımında
Susanna Yoko Henkel (keman),
Milana Chernayavska (piyano),
Monika Leskovar (cello),
Guy Ben- Ziony(viyola).
Â
23 Aralık- Chopin Yılını Karşılıyoruz
Szczepan Konezal (piyano)
Âhayran kaldığımız Eclipse gurubu endülüsten derlediÄŸi rengarenk bir bahar programıyla yine konuÄŸumuz oluyor.
Â
Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de klasik müziğin üstün duygularını tatmak bir ayrıcalık haline geldi. Konserlerimiz yalnız kendi öğrencimiz, öğretim üyemiz ve mezunumuza değil, kentin her yerinden gelen dinleyiciye açık. Bu nedenle her konser için kentteki dinleyicileri getirip götüren ve 18.30’da Beşiktaş vapur iskelesinden kalkan taşıtımız var artık. Konserlerimiz Boğaziçililerin olduğu kadar bütün bir İstanbul’un hizmetinde.