12 yıldır iyilik peşinde koşuyor

Güncelleme Tarihi:

12 yıldır iyilik peşinde koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 23:19

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Itır Erhart’ın kurucuları arasında olduğu, ‘Adım Adım’ koşu grubu 10 senedir dünyanın farklı yerlerinde iyilik için koşuyor.

Haberin Devamı

Maraton zor mu sanıyorsun, bir de kemoterapiyi dene!” Akademisyen Itır Erhart, bir pankartta gördüğü bu cümleyle hayatında yepyeni bir sayfa açtı ve 12 yıl önce kaç kilometre olduğunu dahi bilmediği maratonları koşmaya başladı.

“Koşarken üzerimize para fırlatılacağını düşünenlerden, maratonda birinci gelip büyük ödülü bağışlayacağımızı sananlara birçok yanlış algıyı yıllar içinde koşarak düzelttik” diyen Erhart, güvenilir, şeffaf projelerle STK’lara karşı güven fikri oluşturduklarını anlatıyor: “Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) bize inanan ilk STK’mız oldu. 2008 yılında 75 bin lira topladık, akülü tekerlekli sandalye alımına yardım ettik.”

İYİLEŞTİRİCİ ETKİSİ VAR
12 yıldır bağış toplamak için koşan Erhart, amaçlarını şöyle anlatıyor: “Toplumsal sorunlara çözüm bulabilmek için koşuyorum; engelliler daha iyi şartlarda yaşasın, kadınlar okuma yazma öğrenip çocuklarına masal okuyabilsin, Alzheimer hastaları ücretsiz evde bakım hizmeti alabilsinler diye koşuyorum. Adım Adım olarak sloganımız ‘iyilik peşinde koş’, her birimiz farklı amaçlar için koşsak da aslında hepimiz dünyada iyiliğin, umudun çoğalması için koşuyoruz. Bunun, bir yandan da, bizim üzerimizde iyileştirici bir etkisi var. Eğer insanları harekete geçirmek istiyorsak, en iyi yol fiziksel olarak harekete geçmek.”

10'UNCU YILA GİRERKEN 27 BİN KOŞUCU
Yardımseverlik koşucuları, Adım Adım’ın ‘İyilik Peşinde Koş Platformu’nda 2008-2017 Mart arasında 30 sivil toplum kuruluşu projeleri için yardımseverlik koşusu yaptı. Adım Adım bünyesindeki, 27 bin koşucu, 180 bini aşkın bağışçıdan 22 milyon lirayı aşan miktarda bağış topladı ve bu bağışlar sayesinde 30 sivil toplum kuruluşu aracılığı ile 150 bin canlının hayatı değişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!