12’lik anne ve bebeği devlet korumasında

Güncelleme Tarihi:

12’lik anne ve bebeği devlet korumasında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2008 00:00

BURDUR’un Gölhisar İlçesi’nde zihinsel engelli babasıyla birlikte oturan 12 yaşındaki A.A. doğum yaptı.

Sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getiren küçük kız, doğumdan sonra bebeğiyle birlikte Burdur 80’inci Yıl Sevim Zekai-Piribaş Kız Yetiştirme Yurdu’na yerleştirildi. 12 yaşındaki A.A. bebeğin babasının kimliğini açıklamadı.

Burdur’un Gölhisar İlçesi’nde 1996 yılında dünyaya gelen A.A. ilköğretim okulu ilk kademeyi bitirdikten sonra okula devam etmedi. Annesi evlerini terk edip Burdur merkeze bağlı Karaçal Köyü’nde bir başkasıyla evlenince, bir çocuk parkının bekçiliğini yapan hafif derecede zihinsel engelli babası İ.A. ile birlikte Armutlu Mahallesi’ndeki evlerinde yaşayan A.A. 3 Eylül Çarşamba günü yaşlı bir komşuları tarafından Gölhisar Devlet Hastanesi’ne getirildi. Doktorların hamile olduğunu anlamaları üzerine çağrılan polise, yaşlı komşu küçük kızın Denizlili bir genç tarafından kaçırıldığını, halen cezaevinde olan o kişi tarafından hamile bırakılmış olabileceğini söyledi. Yaşı küçük olduğu için riskli gebelik yaşayan küçük kız ambulansla Burdur Devlet Hastanesi kadın doğum kliniğine götürüldü. Yetkililerin telefonla ulaştığı küçük kızın annesi de oturduğu köyden geçilerek ambulansa alındı. Son derece güçlü görünen küçük kız, durumuna üzülerek gözyaşları döken annesini, "Ağlama. Sen ağlarsan ben de ağlarım" diye sakinleştirdi. A.A. Burdur Devlet Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sağlıklı olan küçük anne ve bebeği, yakınlarına teslim edilmedi. Devlet korumasına alınarak Burdur 80’inci Yıl Sevim Zekai-Piribaş Kız Yetiştirme Yurdu’na yerleştirilen A.A. ve bebeğine ayrı bir oda verildi.

Küçük anne ve bebeğinin birkaç gün sonra başka bir ildeki yurda gönderileceği bildirildi. Yurttaki diğer kız çocuklarıyla pek bir araya gelmeyen A.A. bebeğin babasının evli ve çocuk sahibi bir genç olduğunu söyledi, ancak adını vermedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!