12 Eylül Davası'nda korgenerale kovuşturma yok

Güncelleme Tarihi:

12 Eylül Davasında korgenerale kovuşturma yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 12:54

12 Eylül döneminin Genelkurmay Harekat Başkanı olan ve şimdi 7.Kolordu Komutanlığı görevinde bulunan Korgeneral Abdullah Recep hakkında yapılan suçlamaların doğru olmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Recep, 12 Eylül davasında Yurt-Kor adlı belgeyi mahkemeye göndermeyerek imha ettiği iddiasıyla suçlanmış ancak belgenin imha edilmediği ve mahkemeye sunulduğunun ortaya çıkması üzerine de 'kovuşturmaya yer yok' kararı alındı.

12 Eylül Davası ile ilgili kararda Korgeneral Abdullah Recep hakkında Yurt-Kor belgesini imha etmek suretiyle mahkemeden kaçırmak iddiasıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulması talebi yer aldı. Ancak Recep’e isnat edilen iddiayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 16 Nisan 2014 tarihinde karar verdiği öğrenildi.

2014-34646 numaralı kararda, “Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi ile arşivde yapılan bir araştırmada 1979 yılına ait Ahmet Kenan Evren imzalı Yurt-Kor adlı planın bulunarak, o zamanki görevi Genelkurmay Harekât Daire Başkanı Korgeneral Abdullah Recep’e arz edildiği, ancak Korgeneral Recep’in mahkemeye bilgi ve belge bulunmadığına dair cevap verdiği ve belgeyi daha sonra imha ettirdiği iddialarının bulunduğu" anımsatıldı.

Haberin Devamı

"BELGEYİ İMHA ETMEDİĞİ ANLAŞILDI KOVUŞTURMAYA YER YOK"

Kararın sonunda ise "Genelkurmay Başkanlığı tarafından iddiaya cevap olarak verilen yazıda, Korgeneral Recep’in 13/08-2010 ile 06/08-2012 tarihleri arasında Harekat Başkanı olarak görev yaptığının, görevi esnasında Yurt-Kor isimli bir belgenin imha edilmediğinin, 10/07/1979 tarihli ve Kenan Evren imzalı belgenin Genelkurmay Harekat Başkanlığı Kontrollü evrak bürosunda muhafaza edildiğinin ve ayrıca mahkemenin 19/01/2012 tarih ve 2012/3 esas sayılı yazısında Yurt-Kor belgesinin istenmediğinin, belgenin daha sonra mahkeme tarafından istenmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderildiği ve mahkemenin bunu incelediğinin, ayrıca yapılan incelemede Abdullah Recep’e isnat edilen bu iddiayı işlemediği anlaşıldığından Kovuşturmaya Yer Olmadığına Karar verilmiştir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!