11 yaşındaki kızı jandarma köpeği mi parçaladı?

Güncelleme Tarihi:

11 yaşındaki kızı jandarma köpeği mi parçaladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2001 00:00


Haberin Devamı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Yiğitler Köyü'nde, 19 Şubat günü 11 yaşındaki Gazal Berü'nün Jandarma Karakolu'na ait köpeklere kasıtlı olarak parçalattırıldığı iddiası, ANAP İstanbul Milletvekili Emre Kocaoğlu tarafından soru önergesi olarak TBMM'ye getirildi.

Berü'nün başına gelenler, İnsan Hakları Vakfı'nın, Nisan 2001 tarihli raporunda yer aldı. Raporda, olay sırasında Gazal'ın yanında bulunan ablası 13 yaşındaki Meral Berü'nün ifadesine de yer verildi. Abla Berü, kaddeşi ve 10'u aşkın kız çocuğuyla birlikte çiriş otu toplamaya gittiklerini belirterek, olayı şöyle anlattı:

‘‘Bir süre sonra bıçağımızı kaybettiğimizi anladık. Geri dönüp, karakolun önünde bıçağımızı aradık. Nöbet tutan asker, oradan uzaklaşmamızı istedi. Biz de bıçağımızı aradığımızı söyledik. Asker, yanındaki köpeklere, bizi gösterdi ve ‘Yakala' diye emir verdi. Köpekler üzerimize doğru geldi, biz durdurması için bağırdık. Ancak yine yakalamasını istedi. Biz de mezarlığa doğru kaçtık. Mezarlık duvarı yüksek olduğundan Gazal çıkamadı. 5-6 köpek birden Gazal'ı dişleyip çekiştiriyorlardı.’’

Kocaoğlu, Başbakan Ecevit’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Hürriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Sedat Ergin'in köşe yazısında, Jandarma Teşkilat Görev ve Yetkileri Yasası'nın, ‘Jandarmanın görev ve sorumluluk alanı polis sahası dışı olup, bu alanlar il ve ilçe belediye hudutları haricinde kalan veya polis bağlantısı olmayan yerlerdir’ hükmünü anımsatmasına da değindi. Kocaoğlu önergesinde, ‘‘Jandarma yetkisini aştıysa, denetim başlatmayı düşünüyor musunuz?’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!