100 tonun altında ölüm

Güncelleme Tarihi:

100 tonun altında ölüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2007 00:00

Beyşehir’de özel sektöre ait bir mermer ocağında meydana gelen göçükte, 100 tonluk mermer blok altında kalan 3 işçi ezilerek can verdi.

KONYA’nın Beyşehir İlçesi’ne bağlı Yeşildağ Beldesi’ndeki Antalya Mermer Ocağı’nda gece vardiyasında çalışan 6 işçinin kestiği 100 tonluk bir mermer kütlesi yerinden koparak, işçilerden Selami Kaya (35), Vural Özeller (35) ve Aydın Yılmaz’ın (33) üzerine düştü. Diğer işçiler arkadaşlarını kurtarmak için mermer kütlesini kaldırmaya çalıştıysa da başaramadı. Durumu hemen yetkililere bildiren işçiler, ocağa yardım çağırdı.

Eşi 5 aylık hamile

İşçilerin üzerindeki mermer blok, gelen vinç yardımıyla kesilip, parçalanarak kaldırılabildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından 100 tonluk mermer tamamen parçalanırken, 3 işçinin ezilmiş cesetlerine ulaşıldı. 600 YTL maaş alan işçilerden 1 çocuk babası Aydın Yılmaz’ın 6 ay önce çalışmak üzere Sinop’tan geldiği, eşinin ise 5 aylık hamile olduğu kaydedildi. Ölen Selami Kaya’nın ise üçüncü çocuğunun 15 gün önce dünyaya geldiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!