100 bin TL'ye sahibinden satılık aile kabristanı

Güncelleme Tarihi:

100 bin TLye sahibinden satılık aile kabristanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2009 14:49

Maddi sorunlardan bunalan çaresiz insanlar ellerinde avuçlarında ne varsa satmaya başladı...

Ekonomik krizin yol açtığı sıkıntılardan kurtulmak isteyen insanlar, ellerindeki tüm imkanları sonuna kadar kullanıyor. Bazıları işlerini küçültüyor bazıları ise varlıkları bir bir ellerinden çıkarıyor. Evini, arabasını ve işyerini satan satana. Ancak bazı insanlar var ki onlar ellerindeki en özel varlıklarını bile satmak zorunda kalabiliyor. Bu insanlardan biri de İstanbul’da yaşayan bir aile. Yıllar önce yaşadıkları evlat acısıyla aldıkları aile kabristanını satışa çıkardılar.

İsmi gizli tutulan aile adına satışı Gayrimenkul Danışmanı Osman Şahinalp yapıyor. 4 kişilik aile kabristanı için istenen miktar 100 bin TL. Bu ücret karşılığında Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanının kullanım hakkı, mermer işçiliği de dahil olmak üzere devredilecek.

Şahinalp, ailenin yıllar önce çocuklarını defnettikleri bu mezarı, hem kriz hem de yüklü sağlık masrafları nedeniyle ellerinden çıkarmak zorunda kaldıklarını belirtti:
“Emekli bir aile, sağlık sorunlarının artmasının ardından çocuklarına bakmak da zorluk çekmeye başlamış. Sonuçta da artık yer kalmadığı için bir emlak kadar değerlenen aile kabristanlığını satışa çıkarma kararı almışlar.”

Şimdiye kadar aileye bazı teklifler gelmiş. Ancak aile, istedikleri miktarın altında kaldığı için bu teklifleri geri çevirmiş.

Kendisi de bir kriz mağduru olan ve bu yüzden yıllar sonra kariyer değiştirmek zorunda kalan Şahinalp, şimdi gelecek teklifleri bekliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!