100 bin dolarlık tenis dersi

Güncelleme Tarihi:

100 bin dolarlık tenis dersi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 11, 2012 00:00

Efsane bir ikili Andre Agassi ve Steffi Graff bu yal tek bir kişiye bir saatlik ders verecek. Dersin karşılığı alınacak ücret ise bir hayır kurumuna bağışlanacak. Açık artırma başladı, hedeflenen para 100 bin dolar.

Haberin Devamı

Hem tenisin en büyük yıldızları hem de kortların en romantik çifti: Andre Agassi ve Steffi Graff. İkili, 1999'da Fransa Açık Tenis Turnuvası'ndan sonra beraber olmaya başladı, 2002'de evlendi, iki çocukları var. Profesyonel tenisten emekli oldular. O yüzden onları artık yalnızca hayır amaçlı etkinlikler için raket salladıklarında tenis oynarken görebiliyoruz. Tabii asla birbirlerine karşı oynarken de değil... Agassi, bunun sebebini "Steffi'yle oynarken topa odaklanamıyorum!" diye açıklıyor.

DERS LAS VEGAS'TA

Agassi-Graff çiftinin hayır amaçlı son işleriyse Lösemi ve Lenfoma Derneği (Leukemia & Lymphoma Society) yararına... Düzenlenen açık artırmaya en yüksek fiyatı veren hayırseverler, efsane ikiliden Las Vegas'ta bir saatlik özel tenis dersi alma imkanı kazanacak.

Haberin Devamı

Tabii 'eski dünya birincisi' sıfatını taşıyan iki yıldızdan ders almak bir ayrıcalık olduğundan fiyat da normal saatlik tenis derslerinkinin biraz üstünde: Şu andaki bedel 26 bin dolar. Ders almak için 20 Mart'a kadar bu rakamın üstünde bir ücret önermeniz gerekiyor. Önerebileceğiniz en az miktar 28 bin 500 dolar. Ancak açık artırmanın biteceği tarihe kadar bu rakamın 100 bin doları bulması bekleniyor. Bu arada parayı vermiş olmanız dersi hemen istediğiniz zaman alabileceğiniz anlamına da gelmiyor. Ders, bir yıl içinde hem sizin hem de Agassi-Graff çiftine uyan, önceden belirlenmemiş bir zamanda yapılıyor. Belli olan tek şey kortun yeri: Las Vegas. Las Vegas'a gidiş, oradaki otel konaklamanız, yiyecek ve içecekleriniz fiyata dahil değil. Açık artırmaya www.charitybuzz.com 'dan katılabilirsiniz.

Güzel Sancy satılıyor

Müjde! Dünyanın en meÅŸhur deÄŸerli taÅŸlarından 35 karatlık pırlanta Beau Stacy (Stacy'nin Güzeli) 15 Mayıs'ta Cenevre'de satışa çıkıyor. Beau Stacy, adını pırlanta koleksiyoneri Nicolas Harley de Sancy'den alıyor. Sancy, taşı 16. yüzyılda Ä°stanbul'dan satın almıştı. Ancak Beau Stacy'nin kökeninin Kohinoor ve Regent gibi meÅŸhur pırlantaların memleketi Hindistan'daki Golconda'da olduÄŸu tahmin ediliyor. TaÅŸ, Fransa, Ä°ngiltere, Prusya ve Hollanda'daki asil aileler arasında nesilden nesile geçerek Avrupa'nın 400 yıllık tarihine tanıklık etti. Marie de Medici, 1610'da eÅŸi Fransa Kralı Henry IV'ün öldürülmesinden bir gün önceki taç giyme töreninde Beau Stacy'yi tacının tepesinde taşımıştı. Alman Ä°mparatoru ve Prusya Kralı, 1918'de Hollanda'ya sığındığında Beau Stacy'nin de dahil olduÄŸu kraliyet mücevherlerini Berlin'deki sarayında bırakmıştı. Ä°kinci Dünya Savaşı'nın sonunda Bueckeburg'da bir yere saklanan mücevherler Ä°ngiliz askerler tarafından bulundu ve taşın ÅŸu anda açık artırmaya çıkarıldığı House of Prussia'ya getirildi. Nadiren kamuya gösterilen Beau Stacy, açık artırmadan önce Hong Kong, New York, Roma, Paris, Londra ve Zürih'te sergilenecek. Satış fiyatının 2-4 milyon dolar olması bekleniyor.  Â

Haberin Devamı

Uggie de tarz sahibi

Geçen hafta yapılan Oscar Ödülleri'nde Kırmızı Halı'da yürüyen yıldızlar, verdikleri pozlar ve kıyafetleri ile çok konuşuldu. Modaevleri Kırmızı Halı sayesinde en güzel ve iddialı parçalarını sergileme imkanı buldular. Ancak moda uzmanlarının en beğendiği parça Angelina Jolie gibi iddialı yıldızların kıyafetleri değil 'The Artist' filminin başarılı oyuncusu Uggie'nin tasmasıydı! İsviçreli lüks mücevher markası Chopard, Uggie için çok özel bir tasma tasarladı. 18 karat altın ve satenden yapılan, üstünde Uggie'nin isminin yazılı olduğu tasmanın bir başka örneği yok. Tasarımcısıysa mücevher markasının artistik direktörü Caroline Scheufele. Tasma, önümüzdeki günlerde açık artırmayla satılacak. Geliriyse evsiz hayvanlara yardım amaçlı çalışan sivil toplum kuruluşu The Amanda Foundation'a (Amanda Vakfı) gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!