10 yaşındaki Sezer'in cinsel organına kene yapıştı

Güncelleme Tarihi:

10 yaşındaki Sezerin cinsel organına kene yapıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2006 12:19

Kırıkkale'de serinlemek için arkadaşlarıyla gittiği Kızılırmak'ta yüzen 10 yaşındaki Sezer Ergül, su kenarında giyinirken cinsel organına kene yapıştı. Ergül'ün cinsel organındaki keneyi çıkaran babası, oğlunu hemen hastaneye götürdü.

Kırıkkale'de son bir hafdada kene ısırığından 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Dün meydana gelen olayda, Sezer Ergül, arkadaşlarıyla birlikte Kızılırmak'a yüzmeye gitti. Ergül bir süre yüzdükten sonra çıktı. Su kenarında giyinen Ergül'ün cinsel organına kene yapıştı. Talihsiz çocuk panik içinde arkadaşlarından yardım istedi. Hızla evlerine giden arkadaşları durumu ailelerine bildirdi.

Oğlunun cinsel organına kene yapıştığını duyan babası Deniz Ergül, hemen yardıma koştu. Cinsel organdaki keneyi eliyle söküp çıkaran Deniz Ergül, oğlunu vakit geçirmeden Kırıkkale Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Tedavi altına alınan oğlunun sağlık durumu hakkında birşey söyleyemeyeceğini belirten üzgün baba Ergül, “Sezer'i hemen müşahade altına aldılar. Zaman ne gösterecek bilmiyorum, beklemedeyiz” dedi.

Aynı hastaneye vücuduna kene yapışması nedeniyle gelen 40 yaşındaki Arap Yusuf Erdoğan'ın da tedavisinin sürdüğü belirtilirken, 4 gündür kontrol altında tutulan yine kene vakası olan Furkan Sayın'ın taburcu edildiği belirtildi.

NELER YAPILMALI

Kırıkkale Sağlık İl Sağlık Müdürlüğü, kene ısırığına karşı yapılması gerekenleri açıkladı. Sağlık Müdürü Yalçın Şengül, “Kenelerin yaşama alanlarına girilmesi durumunda vücutta açık hiçbir yerin kalmamasına dikkat edilmelidir. Vücuda kene yapıştıysa, varsa bir cımbız ile tutulup, kenenin yapıştığı deriden çivi çıkarır gibi sağa sola oynatılarak çıkarılmalıdır. Kene vücuttan ne kadar çabuk çıkarılırsa, o kadar iyidir. Keneler asla patlatılmamalı, öldürülmemeli ve vücuttan uzaklaşması için kesinlikle kolonya, gazyağı ve buna benzer kimyasal maddeler kullanılmamalıdır. Ayrıca asla üzerine kibrit ve sigara tutulmamalıdır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!