1 yurt binası yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

1 yurt binası yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 00:00

Afet Yardım Koordinatörü ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay dün Van’a hareket etmeden önce il merkezinde 10, Erciş’te 25 dolayında binanın yıkıldığını, bunlar arasında 1 yurdun bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

C-130 tipi 2 askeri uçağın da kendisiyle eşzamanlı olarak Ankara’dan çıktığını belirten Atalay şunları söyledi: “Valimiz ve kaymakamımızın vermiş olduğu bilgiler, Van’da 10 kadar bina, Erciş’te ise 25 kadar binanın yıkıldığı yönünde. İş bölümü yaptık. Koordinasyon içinde inşallah çalışmaları en iyi şekilde yürüteceğiz. Olayın büyüklüğünü, hasarın kapsamını bu verilen bilgiler dışında henüz bilmiyoruz ama biz en azamisini dikkate alarak kurtarma yardım, barınma için her şeyi hizmet alanına ulaştırmak istiyoruz. Hava soğuk olduğu için öncelikle çadır gibi katalitik soba gibi şeyler götürülüyor. Sağlık Bakanımız da şu anda orada. 2 uçağımız ve 4 ambulans helikopterimiz orada. Sağlıkla ilgili bir sorun yok. Bütün temennimiz de depremin hasarının fazla olmaması yönünde. Bütün acil aramalar 112 ve 155 üzerinde olacak. Oralar acil afet kurumuyla irtibatlanacak. ”

İŞTE VAN'DAKİ ENKAZDAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Haberin Devamı

"KARIM VE 4 AYLIK BEBEĞİM İÇERİDE" / WEB TV

Minareler evlere düştü

Bitlis’te çok sayıda ev ile 2 caminin minaresi yıkıldı. Çok sayıda binanın duvarları çatladı. Binalarda mahsur kalanlar, itfaiye yardımıyla evden çıkarıldı. Bitlis Devlet Hastanesi de zarar gördü ve hastalar dışarı çıkarıldı. Muş, Bulanık ilçesi, Sarıpınar beldesi, Adıvar köyünde bir caminin minaresi evlerin üzerine yıkıldı. Ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldi.

6 BUÇUK SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDI / WEB TV

VAN DEPREMİ'Nİ DÜNYA BASINI BÖYLE DUYURDU / FOTO GALERİ 

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

YARALILAR HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV

ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI / WEB TV

DEPREM SONRASI BÜYÜK PANİK YAŞANDI / WEB TV 

İŞTE NUSAYBİN VE ŞIRNAK'TAKİ O DEPREM ANLARI / WEB TV

DEPREM BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!