1 YTL'ye tiyatro bileti olursa tavuklu pilav neden olmasın

Güncelleme Tarihi:

1 YTLye tiyatro bileti olursa tavuklu pilav neden olmasın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 16:15

Tiyatro dünyasının gündeminde geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatro biletlerini 1 YTL'ye indirmesi vardı.

Haberin Devamı

Pazartesi akşamı Hadi Çaman Tiyatrosu'nda düzenlenen İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri törenine gittim. Hadi Çaman'ın Şişli Belediyesi tarafından yenilenmiş salonunda ödül töreni sonrasında Paramparça oyununu izledik. Ödül töreni nedeniyle çok sayıda tiyatrocu da bulunuyordu salonda. Gerek oyun öncesinde, gerekse arada ödüller ve oyundan çok konuşulan konu Belediye Tiyatrolarında bilet fiyatlarının 1 YTL'ye düşürülmesiydi.

Tiyatrocular bunun tiyatroya bir saygısızlık olduğunu, aynı zamanda zaten yaşanılan haksız rekabetin daha da artacağını konuşuyorlardı. Sorun kimin kime şikayet edileceğiydi, herkes bilineni tekrarlıyor, deyim yerindeyse birbirini şişiriyordu.

Bu arada kulak kabarttığım bir konuşmada, telif ücretinin normal fiyat üzerinden verileceğinin taahhütnamesini isteyen, yoksa oyununu geri çekeceğini söyleyen oyun yazarlarından da söz ediliyordu.

Haberin Devamı

Olaya noktayı, oyunun sonunda bir konuşma yapan Hadi Çaman koydu. Yıllardır tiyatrosunu yaşatmak için çırpınan Hadi Çaman; "Biz de 'saray'ımızı yaşatmak için çalışıyoruz, ama ucuza satın ve sarayınızı kapatın diyorlar, acaba Saray Muhallebicileri de garibanların karnını doyurmak için bir 1 YTL'ye tavuklu pilav satmaz mı?" diyerek izleyicileri kahkahaya boğarak karamsar havayı dağıttı.

Neden olmasın. O kadar kişinin emeği bu kadar ucuza oluyor da, tavuklu pilav niçin olmasın?

Bakalım Sayın Kadir Topbaş bu soruya nasıl cevap verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!