1 yılda 21 ateist Müslüman oldu

Güncelleme Tarihi:

1 yılda 21 ateist Müslüman oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 02:39

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’de 1 yılda 779 kişinin Müslüman olduğunu açıkladı. İslam’ı kabul edenler arasında 150 kişi ile Almanlar ilk sırayı alırken, bunu Ruslar, Fransızlar ve Türkler takip etti. İstatistiklere göre daha çok kadınlar ve Hıristiyanlar din değiştirdi, 21 ateist Müslüman oldu.

Haberin Devamı

DİYANET İşleri Başkanlığı çeşitli sebeplerle Müslümanlığa geçenlerle ilgili olarak bir istatistik yayınladı. Müftülüklere gelerek Müslüman olanların öykülerini de kitaplaştıran Diyanet, 1 yılda 779 kişinin Müslüman olduğunu bildirdi. Başkanlığın istatistiği şöyle:
- Müslüman olanların 543’ü kadın, 236’sı ise erkek. 616’sı Hıristiyan, 21’i ateist, 7’si Musevi, 3’ü Hindu, 132’si diğer dinlere mensup. Bu kişilerin 203’ü dinle ilgili araştırma yaparken Müslüman oldu. 63’ü evlilik sebebiyle ihtida ederken, 1 kişi ise seyahat sırasında Müslüman olmaya karar verdi. 512 kişi ise farklı sebepler nedeniyle İslamiyeti tercih etti.

ALMANLAR ÇOĞUNLUKTA

- Müslüman olanların 150’si Alman, 52’si Rus, 52’si Türk, 52’si Fransız, 23’ü Amerikalı, 21’i İngiliz, 16’sı Belçikalı ve 413 tanesi de diğer ülke vatandaşlarından oluşuyor. Yaş guruplarına bakıldığında ise Müslüman olanların 307’si 21-30 yaş, 221’i 31-40 yaş, 118’i 41-50 yaş, 53’ü 0-20 yaş, 50’si 51-50 yaş ve 30’u 61 yaş ve üzeri kişilerden oluşuyor.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, Hürriyet’e, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyada hatırı sayılır rakamlarla insanların İslama yöneldiğini belirtti. Yıldırım şunları söyledi:

Haberin Devamı

MAHKÛMLAR İSLAMI SEÇİYOR

“Bireylerin içinde bulundukları dinleri sorgulamaları veya herhangi bir nedenle İslamla yüzleşmeleri sonucunda Müslümanlığı kabul etmeleri kolay oluyor. Bunun yanında, Amerika’da özellikle hapishanelerde İslamlaşma oranının çok hızlı oluşu da dikkatimizi çekiyor. İslam dünyasının görünümü dinin arzulamış olduğu erdemli hayatın oldukça gerisinde. Hatta dinin güzelliğini yansıtmak bir yana İslamla ilgili olumsuz bir bakış açısının oluşmasına bile neden oluyor. Bu nedenle İslama en büyük zararı İslam dünyasının acıklı manzarasının veriyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ihtida edenlerin sayısındaki artış, İslamın insan tabiatına uygunluğunun bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.”

Tatlı bir merasimle kutlanıyor

PROF. Dr. Enbiya Yıldırım İslamı kabul etmek için resmi bir format olmadığını söylüyor: “ İslamı kabul edenlerin uygulamaları gereken resmi bir format yok. Allah’ı ve onun son peygamberini kabul etmeleri yeterli. Bu da kelime-i şehadet ile yerine getiriliyor. Dolayısıyla resmi bir din görevlisinin yanında bunu icra etmek gerekmiyor. Ancak günün anısına müftülüklerce bir ihtida beratı düzenleniyor ve İslam’ı kabul ediş tatlı bir merasimle kutlanıyor. Ayrıca verilen bu belge, hac ve umre için Arabistan’a gidişlerde vize alınmasını kolaylaştırıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!