1 yaşındaki bebeğe uyarıcı hap verdiler

Güncelleme Tarihi:

1 yaşındaki bebeğe uyarıcı hap verdiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2002 01:45

Bir yaşındaki kızı Filiz'e uyarıcı Amfetamin veren Türk baba ile Alman anne yakalandı. Minik Filiz de ailesinden alındı.

ALMANYA'nın Bayreuth Kenti'ndeki bir hastanede tedavi gören minik Filiz'in kanında, yüksek miktarda Amphetamin tespit edildi. Bu arada minik Filiz'i, beş gün önce Türk babası Hakan Imrak ile Alman annesi Hanka Kaack hastaneden kaçırdı. Ancak Alman polisi, iz sürüp çocuğun Avusturya'nın Innsbruck kenti yakınlarındaki Schönberg kasabasında olduğunu saptadı. Avusturya polisiyle ortak operasyon yapılarak önceki gün çift yakalandı.

Bakıcı aileye verildi

Bebeğe uyarıcı veren hapçı anne Hanka Kaack Avusturya'da gözaltına alınırken, baba ilk sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Minik Filiz de Almanya'ya götürülerek bir aile yanına yerleştirildi. Avusturya'nın Innsbruck kentindeki cezaevine konan anne Hanka Kaack haftaya Almanya'ya teslim edilecek. Bayreuth Çocuk Hastanesi'nin raporuna göre kanında yüksek dozda Amphetamin saptanan bir yaşındaki Filiz'in annesi kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Hamileyken geçmiştir

Hamileyken ilaç kullandığını belirten Kaack, ‘‘Belki bebeğe buradan geçmiş olabilir. Ben kendisine uyarıcı falan vermedim. Çocuğu almak için bahane uyduruyorlar’’ dedi. Olayı soruşturan savcı Ernst Tschanett ise minik Filiz'in kanında saptanan uyarıcının kasıtlı olarak verilmiş olabileceğini ifade ederek, kesin sonucun araştırmalar sonunda ortaya çıkacağını belirtti. Polis sözcüsü ise, ‘‘Kanda ortaya çıkan yüksek dozdaki miktar, bebeğe sistematik bir şekilde uyarıcı verildiğini gösteriyor. Bunlar doktor raporunda kayıtlı’’ diye konuştu.

Amfetamin nedir

Amfetamin, merkezi sinir sisteminde güçlü bir uyarıcı etkisi olan madde olarak biliniyor. Cinsel açıdan uyarıcı olarak kullanılan Amfetamin ayrıca, doping maddesi olarak da kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!