​Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı? Karayolları Genel Müdürlüğü açıkladı

Güncelleme Tarihi:

​Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı Karayolları Genel Müdürlüğü açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2017 18:33

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı sorusunun yanıtını merak eden milyonlarca vatandaş konuyla ilgili araştırmalarını yapmaya devam ediyorlar. Kurban Bayramı için geri sayım başladı. 10 günlük Kurban Bayramı tatili için sehir içi ve şehir dışı seyahetlerine çıkacak olan vatandaşlar köprü ve otoyollarda ücret ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyorlar. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından konuyla alakalı açıklamalar geldi. Peki, ​Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı? İşte detaylar.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı dolayısıyla şehir içi ve şehir dışı seyahatlerde bulunan vatandaşlar, bu seyahatlerinde kullanacakları otoyol ve köprülerin ücretsiz olup olmayacağını sorgulamaya başladı. Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi sorusuna alacağı cevaba göre güzergahlarını belirleyecek olan vatandaşlar, konuyla ilgili detayları internet üzerinden araştırıyor. Peki, bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi olacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklamada;

"Kurban Bayramı tatili nedeniyle 30 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 00:00'dan başlayarak 05 Eylül 2017 Salı günü saat 07.00'a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda işletilen Otoyol ve Boğaz Köprüleri ücretsiz olarak trafiğe açılacaktır.​" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Buna göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği yolların kullanımlarından ücret alınmayacak.

Özel işletmelere sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli ise normal tarife üzerinden ücretli geçiş almaya devam edecek. 

BAKMADAN GEÇME!