Tuva ne demek, ne anlama geliyor? Tuva ismi Kuran’da geçiyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Tuva ne demek, ne anlama geliyor Tuva ismi Kuran’da geçiyor mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2024 18:50

Tuva Cihangir Atasever, Türkiye’nin ikinci uzay yolcusu oldu. Astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya gitmesinin ardından bugün de Astronot Tuva Cihangir Atasever yörünge altı araştırma uçuşunu yaptı. Tuva isminin anlamı da çok fazla kullanılmamasından dolayı merak ediliyor. Peki, Tuva ne demek, ne anlama geliyor, Kuran’da geçiyor mu?

Haberin Devamı

Tuva isminin anlamı merak ediliyor. Türkiye'nin ikinci uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, Virgin Galactic'e ait "VSS Unity" adlı uzay aracıyla ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesisinden gerçekleşti. Bu gelişme dikkatle takip edilirken Tuva isminin anlamı da araştırılmaya başlandı.

TUVA NE DEMEK, TUVA KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR?

Tuva ismi; Arapça coğrafyasında mukaddes bir vadi olan Tuva Vadisi'nden gelmektedir. Kelime manası övülmüş anlamına gelir.

TUVA İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Tuva İSMİ Kur'an'da iki yerde bahsedilen mukaddes bir vadidir. İlki, Allah'ın Musa peygamber ile yanan ağaç vasıtasıyla burada konuştuğundaki olayıdır. Bir diğeri ise, Musa peygamberin Mısır'dan çıktıktan sonra bu vadiye geldiğinde olmuştur.

Kur'an'da iki yerde geçen (Tâhâ, 20/12; Naziat, 79/16) Mukaddes Vadi Tuva, Şam çölünde Tur-i Sina dağının eteğinde bir vadidir Tuva Vadisi.

BAKMADAN GEÇME!