Guardiola’nın askerleri

La Masia çimlerinden A takıma yükselen yıldızlar, Nou Camp’ta parlamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Messi, Xavi ve Iniesta’nın ardından gelen sayısız yıldızların ardından bir isim daha forma giymek için gün sayıyor;

Joel Huertas!
Barcelona B genç takımında yıldızı parlayan 1995 doğumlu Huertas, orta sahada oynuyor. Final paslarındaki başarısı ve güçlü top kontrolüyle kısa sürede Guardiola’nın dikkatini çekmeyi başaran Huertas, 2011 yılında A takımıyla antrenmanlara çıkma başarısı gösteren ender oyunculardan biri oldu.

2011 yılının Ocak ayında UE Lleida takımından transfer edilerek Barcelona B genç takımına imza atan Huertas’ın askeri okulda aldığı disiplini, futbolda uygulayabilmesi en büyük avantajlarından biri oldu. Sadece bir sene içerisinde gösterdiği performansla Guardiola’nın gözüne girmeyi başaran Huertas, henüz Nou Camp’ta forma giyme şansını elde edememesine rağmen performansıyla kısa sürede bunu da başarabileceğini gösterdi.

Eto’o’nun La Masia’ya armağanı

Barcelona’nın yeni Samuel Eto’o’su olarak gösterilen Jean Marie Dongou ise gerçekten de Eto’o’nun Katalan ekibine büyük bir armağanı.

Samuel Eto’o Vakfının La Masia’ya getirdiği 1995 doğumlu Dongou, genç yaşında gösterdiği performansla Nou Camp’ın en iyi 9 numaralarından biri olacağını göstermeye devam ediyor. Büyük bir futbol hastası olarak tanımlanan Dongou için Eto’o’dan sonra en önemli 9 numaralar ise Ronaldo ve Rooney…

Dongou’yu en iyi özetleyen cümle Graham Hunter’ın “ben 16 yaşındaki Messi’yi gördüm ancak Dongou gibi 16 yaşında hiçbir futbolcu görmedim” ifadesinde gizli.

Barcelona’nın genç takımlarının tamamında forma giyen ve 70’den fazla gol atan Dongou, B takımıyla Pazar günü çıktığı ilk maçta da golünü atmayı başardı.

Bu performansıyla kısa sürede Nou Camp’ta bir futbolcudan daha fazlası olduğunu golleriyle göstermeye devam edeceğinden şüphem yok.

 

Yazarın Tüm Yazıları