Grosjean fenomen değil, yalnızca çok şanslı

Güncelleme Tarihi:

Grosjean fenomen değil, yalnızca çok şanslı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 16:43

Nelson Piquet Junior yaptığı açıklamada,Romain Grosjean'ın bu sezon elde ettiği başarının bir fenomen değil, yalnızca şanstan ibaret olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, Piquet, 2009 sezonunun ortasında yaşanan ve sonrasında Flavio Briatore, Pat Symonds gibi isimlerin de takımdan ayrılmasına neden olan kaza skandalının ardından takımdan uzaklaştırılmış ve yerine Romain Grosjean getirilmişti.

Piquet 2008 yıının Eylül ayında gerçekleşen Singapur Grand Prix'inde takımı Renault'un kendisinden, güvenlik aracını piste sokarak Fernando Alonso'ya avantaj sağlamak için kaza yapmasını kasıtlı olarak istediğini açıklamış, bu açıklama ve FIA'nın soruşturması, Briatore gibi önemli isimlerin Renault'dan uzaklaştırılmasıyla sonuçlanmıştı.

2008 F1 sezonunun Mcaristan Grand Prix'iyle yarım sezon Renault adına yarışan Grosjean ise bu sezon, bu kez Eric Boullier yönetiminde Lotus adını alan takımla yeniden Formula 1'e döndü.

Haberin Devamı

Bu kez daha başarılı bi performans gösteren Grosjean şu ana kadar üç podyum finişi elde etmeyi başardı.

Ancak Piquet Jr, Grosjen'ın bu performansının arabaya ve şampiyona lideri Fernando Alonso'nun E20'nin kokpitinde olmamasına bağlıyor.

"Alonso o takımda olsayı şu anda şampiyona lideri olurdu. Şüphesiz ki Grosjean kendisini geliştirdi ancak Alonso'yla karşılaştırıldığında ortada bir fenomen yok."

"Formula 1'in ardından bir sezon daha GP2'de yarışıp sponsor bulması, sonra da paralı bir pilot olarak Formula 1'e dönmesi şans, öyle değil mi?"

"Dedikleri gibi, kariyerinde işler iyi gitti ve zamanlama onun için çok iyiydi. Takım arkadaşının biraz zayıf olduğu bir dönemde böyle bir arabayla Formula 1'e döndüğü için çok şanslı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!