Gözler Bakan Şahin’de

Güncelleme Tarihi:

Gözler Bakan Şahin’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 00:00

Başbakan Yardımcısı, Teftiş Kurulu’ndan görüş istedi, iki müfettiş "Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurula gitmelidir" tavsiye kararı aldı. Şahin, özerk futbola müdahale etmek istemiyor, genel kurul üyelerinin karar vermesine sıcak bakıyor.

BAŞBAKANLIK Teftiş Kurulu’nun "Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurula gitmelidir" tavsiye kararı, sonrası gözler Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e çevrildi. Hürriyet, Bakan Şahin’in konuyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu’na başvurusunun ve kurulun resmi kararının belgelerine ulaştı.

Bakan Şahin, 27.10.2006 tarihli ve B.02.0.002/6425 sayılı Başbakanlığa (Teftiş Kurulu Başkanlığı) başlıklı "GİZLİ" ibareli yazısında, Haluk Ulusoy ve arkadaşları hakkında "Hizmet sebebiyle emniyeti suistimal" suçundan kamu davası açıldığını belirterek, "Bakanlığın gözetim ve denetim" yetkisini kullanmak için başkanlığın görüşünü istedi. Şahin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesini de eklediği yazısında, "Gözetim ve denetim görevinin gereğinin yerine getirilebilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un görevi başında kalmasında sakınca görülüp görülmediği hususunda yeni bir değerlendirme yapılarak Bakanlığımın bilgilendirilmesi hususunda gereğini arzederim" dedi.

İki müfettişin raporu

Teftiş Kurulu Başkanı Mutalip Ünal ise konuyu değerlendiren Başbakanlık Başmüfettişi Mehmet Akın ve Başbakanlık Müfettişi Mustafa Baltacı’nın Teftiş Kurulu Başkanlığı’na göndendiği 13/06-77 sayılı yazılarını Şahin’e iletti. Akın ve Baltacı konuyla ilgili sonuç değerlendirmesinde şu ifadeyi kullandı:

Temiz eller temiz futbol

"Daha önceki federasyon başkanlığı görevi sırasında bazı uygulamalarıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 26/10/2006 tarihli, 2006/8014 soruşturma no, 2006/28112 Esas No, 2006/16981 İddianame No’lu kararı ile hakkında cezai kovuşturma açılan Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ile ilgili olarak 3813 sayılı kanunun 31. maddesinin işletilerek genel kurulun olağanüstü toplantıya çağrılmasının uygun olacağı düşünülmekle birlikte, bu konudaki takdir yetkisi karar mercii durumundaki spordan sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı (Sn.M.Ali Şahin) makamına ait bulunduğu değerlendirilmektedir."

Bu gelişmeler yaşanırken, Şahin’in "Temiz eller, temiz futbol" anlayışıyla hareket ettiği, ancak yakın çevresine özerk futbola müdahale etmek istemediği, genel kurul üyelerinin karar vermesine sıcak baktığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!