Golf'ün olimpik yılı

Güncelleme Tarihi:

Golfün olimpik yılı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 12:15

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sportif ve uygulama bakımından başarılı bir sezon geçirdiklerini kaydetti.

Ahmet Ağaoğlu, Türkiye'de golfün yaygınlaşması için yürütülen çalışmaların yanında, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) golfü oyunlara kabul etmesinin branş adına önemli bir başarı olduğunu dile getirirken, “Golf uzun zamandır olimpiyatlara katılmayı hak ediyordu” dedi.

Geçen yıla göre verimli bir sezon geçirdiklerini anlatan Ağaoğlu, şöyle konuştu:
“Akdeniz Oyunları'nda sporcularımız güzel başarılar elde etti. Şampiyon Kulüpler Avrupa Şampiyonası'nda birinci olmamız da başarılarımızın göstergesidir. Bunun yanı sıra Türkiye Yıldızlar Ligi'ne rekor sayıda katılım oldu. Bu yıl 160 sporcunun katılımıyla ligi 6 ayak üzerinden yaptık. Ligde artan sporcu sayısı, golfün tabana yayılmasındaki çalışmalarımızın ne denli başarılı olduğunun göstergesidir. Ayrıca bu yıl kararını aldığımız Deplasmanlı Türkiye Ligi'ni 2010 Ocak ayında başlatacağız. Deplasmanlı Lig, ülkemiz golfünde çok farklı heyecan yaratacak bir başlangıç olacak. Fikstür dahilinde golf müsabakalarının yapılması, 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek milli takımın altyapısını hazırlayacaktır.”

“OLİMPİK YIL”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin golfü oyunlara dahil ettiğini anımsatan Ağaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Golf uzun süredir olimpiyatlara katılmayı hak ediyordu. Bir takım politik engellemeler nedeniyle oyunlara katılması geciktirildi. 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda oyunlara katılması yoğunluk kazanmıştı. Ancak o dönemde ABD'de bir golf kulübünü ziyaret eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyeleri, kulübün karşısında gördükleri bir yazı nedeniyle engelleme yaptılar. Kapıda zencilerin giremeyeceğine yönelik bir ifadenin yer aldığı savunuluyordu. Bu ifade tepki çekti. Fakat ABD'deki bir kulübün hatasının golf dünyasına mal edilmesi doğru değildi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!