“Golbolün zirve yaptığı bir ülke konumundayız”

Güncelleme Tarihi:

“Golbolün zirve yaptığı bir ülke konumundayız”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 12:06

Görme Engelliler Golbol Erkekler Milli Takımının, cumhuriyet tarihinde bir ilki başararak 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'na gitmeye hak kazanması, engelliler sporunun az geliştiği ülkelere örnek oldu.

Görme Engelliler Golbol Erkekler Milli Takımı Teknik Direktörü Gökhan İnce,  Antalya'da 24-26 Şubat tarihlerinde Golbol Gelişim Turnuvası düzenleyeceklerini söyledi. Turnuvanın Uluslararası Görme Engelliler Federasyonları Birliği'nin (IBSA) Genel Sekreteri de olan Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin'e yurtdışındaki toplantısında teklif edildiğini belirten İnce, “Engelliler sporunun az geliştiği ülkelerden böyle bir teklif geldi. IBSA'da buna olumlu yaklaşarak Türkiye'de yapılmasını istedi” diye konuştu.

Turnuvayı Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenleyeceklerini anlatan İnce, şöyle konuştu:
“Turnuva için gönderilen davetiyelere en fazla 8 ülke katılabilir dedik. Şimdilik Irak, Azerbaycan, Romanya, Polonya, İran gibi ülkelerin katılmak istedikleri yönünde başvurular oldu. 10 Şubat'a kadar başvurular devam edecek. Bu ülkeler içinde İran golbolda iyi durumda. İran'ı özellikle biz davet ettik. Çünkü onlar da bizim gibi paralimpik olimpiyatlarına gidecekler. Bu nedenle ikili bir çalışma olmasını istedik. Ancak diğer ülkeler kendilerini geliştirmek istiyorlar. Türkiye olarak golbolda üst düzey bir ülkeyiz. Golbolün zirve yaptığı bir ülke konumundayız. Bu nedenle de engelliler sporunun az geliştiği ülkeler bizi örnek almak istiyorlar.”

İnce, turnuvanın milli takıma da olumlu katkılar sağlayacağını dile getirerek, “Özellikle İran takımıyla yapacağımız çalışma bizim sporcular için yararlı olacak. Biz daha önce de İran ile ortak çalışmalar yaptık. Bunu Antalya'daki turnuvada devam ettireceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!