Golbol Avrupa Şampiyonası'na doğru

Güncelleme Tarihi:

Golbol Avrupa Şampiyonasına doğru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 14:24

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, "Golbol sporuyla görme engellilerin neler yapabileceklerini gösteriyoruz. Çocuklarımızı bu spora kanalize etmek, şampiyonada başarılı olmak kadar önemli" dedi.

Haberin Devamı

Çetin, 4-11 Kasım tarihlerinde Konya'da düzenlenecek Golbol Avrupa Şampiyonası'nın sponsorlarından Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bu turnuvaya talip olduğunu ve çalışmalar sonucunda Konya'da yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

Federasyon olarak mümkün olduğunca faaliyetleri değişik illere yayarak, hem sivil toplum örgütleri, hem de o ilin basın mensuplarıyla görme engelli sporunu kamuoyuna tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Çetin, "Amacımız; görme engelli çocuklarımızı sporla sosyal hayata kazandırmak. Konya ili de görme engelli vatandaşlarımızın fazla olduğu bir şehir. Golbol sporuyla, görme engellilerin neler yapabileceklerini gösteriyoruz. Çocuklarımızı bu spora kanalize etmek, şampiyonada başarılı olmak kadar önemli" diye konuştu.

Organizasyonun Konya'ya verilmesinin ardından büyük destek gördüklerine dikkati çeken Çetin, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin de işin içinde olmasının çok sevindirici olduğunu vurguladı. Şampiyonaya 14 ülkeden katılımın olacağını aktaran Çetin, "Çocuklarımızın Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Turnuvanın iyi bir şekilde geçmesi için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Avrupa'nın bu spordaki elit ülkelerini ağırlayacağız. İnşallah başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Zekeriya Mızrak ise şampiyonanın Konya'da yapılmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Üniversitelerin mutlaka bunun gibi projelerin içinde olması gerektiğini anlatan Mızrak, "Eğitim öğretimi nasıl olsa yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını kendi sorunumuz olarak görmüyorsak, bu toplumda yer almamalıyız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!